Hétfő, és egyben tárgyfelvétel ideje vala…

Hogy aztán tecnikai gondokból késés és bosszúság levé…

Szóval néhány hónapja a fejesek a főiskolán augusztus 23-ára, vagyis mára tűzték ki a tárgyfelvétel időpontját, ami engem természetesmód felettébb érdekfeszítő állapotba hozott. Na nem is maga a jelenség miatt, hanem ami övezte azt. Másfél hete ugyanis felújítás és bővítés címén szünetet mondott az iskola Neptun rendszere, aminek visszaállását 18-ra ígérték. Gondolom nem kell mondanom, hogy ebből tegnap este, 22-én egy nagy büdös semmi lett, és ami a legjobb, a Neptun sem akarta bevillantani két sasszemembe a bejelentkező képernyőt. Ugyanezzel a felettébb optimista hangulattal néztem fel délután a Hálóra, hátha a tisztelt iskola hajlandó valamit kezdeni a problémával, és mit ád Isten, kezdett is. Annyit, hogy most abban a szennyezett levegőben lóg az időpont, így evidens, hogy muszáj bizonyos időközönként felnézegetnem az N betűs ártányra. Eközben pedig egy “franc vinné el!” felkiáltással nosztalgiáztam egyet. Konkrétan az általam mindig is imádott, húsz-huszonöt évvel ezelőtti magyar tévécsatornák (magyar 1-2, höhö) szignáljai és intrói kapcsán kapott el a retró hév, amelyekből amolyan válogatásként bemutatnék néhányat az érdeklődőknek.

MTV2 – Időjárás jelentés intró

A kettes csatorna ebből a szempontból mindig is egy kicsit liberálisabb volt, hiszen az igazán kreatív, érdekes szignálok ezen a csatornán voltak tetten érhetők, mint ahogy ezen időjárás jelentés esetében látható. A szocialista konzervatívsághoz képest egész nagyviláginak tűnik, nemde?

MTV2 – Reklám induló

Kicsit Knight Rideresnek tetsző, de nagyon letisztult, hangulatos zenéjű és ezzel a tipográfiával ma is simán megállná a helyét szégyenkezés nélkül.

MTV1 – Reklám induló

A nyolcvanas évek filmjeit idéző betűkészlet és zene egy kicsit furcsának tűnik ugyan a nagy M1-hez, de érezni rajta a friss felszabadulásból származó kreativitást is.

MTV1 – Híradó intró (2000)

Az eddig felsoroltakhoz képest egy kicsit fiatalabb, de egy közszolgálati tévéhez pontosan ilyen intró illik. Egyáltalán nem sietős, nyugalmas, és elegáns.

MTV1 – Híradó induló (1988)

Erről mondhatni pont lemaradtam, hiszen ’90-ig volt adásban az intró, én meg ugye pár hónaposan aligha jegyezhettem meg az ilyesmit. 😀
A korhoz képest kiváló komputergrafikával rendelkező, Presser Gábor által komponált remek háttérzenével bíró szignál, mindez 88-ból. Útban a jövő?

MTV2 – ajánló, adászárás

Ez inkább 0:25-től érdekes, legfőképp a finoman animált objektumokkal és azzal a sejtelmes orgonazenével, amiről valamiért állandóan azok a tipikusan szoci lépcsőházak jutnak eszembe, egy réges-régi rokonlátogatás alkalmáról.

MTV2 – Reklám induló (1993)

Vidám, mosolyogtató, és nagyon modern. Kell ennél több?

MTV2 – adászárás (1992)

Valamivel nyugodtabb kiadás, ellenben ez a kockás stílus továbbra is illeszkedik a modernebb csatornához, és még nézni is szép.

Reklámok

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

2 responses to “Hétfő, és egyben tárgyfelvétel ideje vala…

  • BenyoBoy

    Neptun, de jó is az, hál’ Istennek, csak szeptember 6-tól lesz tárgyfelvétel, alig várom…
    A videók meg tetszettek, király kis összeállítás, nekem a ZOOM és VICO VHS kazik intrói tetszettek. 🙂

  • dodgers20

    A VICO-féle intrót nem láttam még, de a ZOOM-os intróra én is emlékszem, meg arra hogy jó néhány kazetta reklámjában szerepelt a SWAT Kats is, de a ZOOM-os kiadással sosem találkoztam még.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: