Yakuza 4 – angol borítókép és “bejelentő” trailer

Erről először igazság szerint a jövő hét végi TGS postban akartam kitérni, egy rövid említés szintjén. Azonban mivel a jövő héten esedékes rendezvényre már be van ígérve az infószórás az új PS3-as epizód, a “Ryu Ga Gotoku of the End” kapcsán (ami eddig véleményem szerint egy rohadt nagy WTF, Ryujistól-fegyverestől), ezért inkább az egységesség jegyében külön szedem a kettőt.


Szóval a Sega of America ezúttal nem ült annyit a babérjain, várva a rajongók kérlelő leveleire, ehelyett relatíve hamar felröppent a hír az angol lokalizáció tényéről, amit az azóta publikált, javarészt a demóból származó képek is igazolni látszóttak. Majd e hónap elején az egykori fejlesztő/kiadó mamut bemutatta a játék eddig véglegesnek tartott borítóképét, illetve ezzel egy időben egy bejelentő trailert is a közönség elé dobott. A dobozkép szerintem kissé elüt az első két rész coverjének stílusától, de vitathatatlan, hogy megfogja a játék, és a sorozat világát (háttérben a város “szolgáltatásaival”, illetve bunyóval), és most először felülmúlja az eredeti borítóképet is, amire egyébként szintén nem lehet panasz. Az egyedüli kissé zavaró tényező esztétikailag az egyes részek üressége, de ezt remekül kompenzálja a fehér, a fekete és a vörös hatékony együttese. A harmadik rész amcsi borítóképe után mondhatni hét mérföldes fejlődésről van szó. Abban az esetben pont hogy a “kamerába bámulok” kínos egyszerűsége az, ami megölte az amúgy ízléses vörössel montírozott, szinte jelképes tetoválást szerepeltető képet. Azt megfelelően kombinálva a japáni borítókép cigarettázós Kazumájával (a blog fejlécén is az a kép szerepel per pillanat, BTW) rögtön másképp festett volna az összkép. Ezzel szemben a trailert kissé jellegtelennek érzem, mind a képek összeválogatását, mind a zenét illetően. Utóbbi esetében mondjuk várható volt, hogy nem tartják meg a japáni verzió főcímdalát, a -kínosan trendi- Butterfly Cityt, de merem remélni, hogy nem ez lesz az angol verziók főcíme, hanem mondjuk
ez (install theme):

vagy ez (Tanimura final boss theme):

.
Hiszen az előző résznél is a final boss themet (Fly) használták fel anno, és remekül passzolt. Ha választanom kéne, akkor a másodikat jobban fogadnám, leginkább amiatt, hogy a Sonic 3 & Knuckles óta a kedvenc final boss theme-m a Segától.

Reklámok

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: