Some favourite VG music #3


Heavy Barrel – Stage 2,5 és 6

Ezt igazság szerint még nem próbáltam ki eredetei formájában, csupán egy havernál, Chip & Dale 3 néven. Talán mondanom se kell, hogy ez a hack önmagában mekkora állatság, de szerencsére a zenéhez nem nyúltak hozzá a tisztelt urak. Aminek kifejezetten örülök, hiszen habár nem kiemelkedő, mégis hozza a 80-as évek akciófilmjeinek zenei megoldását.

Yakuza – ID (Shoji Hidenori)

Habár az első Yakuza még nem volt túlzottan úgy eleresztve zeneileg, mint például a harmadik rész, ez a boss theme viszont amilyen egyszerű, olyannyira fogós. Konkrétan két helyre emlékszem, ahol ez a szám szólt, de mindkét szituációhoz nagyon jól passzolt (első és kilencedik fejezet boss harcai).

Streets of Rage 2 – Expander (Motohiro Kawashima)

A SoR 2 OST-je önmagában elegendő bizonyíték arra, hogy az MD hangchipjében is rejtőzik erő, amit ésszel használva remekül lehet kamatoztatni. Kawashima ezt tette, hiszen ennyire vérgőzös, mégis feelinges techno-reszelést nem mindenhol lehet elcsípni, mindezt egy liftes szakasz esetében.

Strider 2 – Destroy the terrorists in the occupied city (Setsuo Yamamoto, Etsuko Yoneda)

Ha valakinek szüksége lenne egy jó ninjás cuccra, az a Strider 2-ben megtalálja a számítását minden tekintetben. Yamamoto neve ismerős lehet, hiszen ő -is- szerezte az első Megaman X kitűnő OST-jét. Ez a szám ugyan nem ér fel az első MMX-beli teljesítményéhez, de le se lehetne tagadni, hogy illeszkedik a ninjászság eme kivetüléséhez.

Sunset Riders – You in big heap trouble!

A játékkal nem játszottam még, de zenéjét tekintve egyáltalán nem rossz, ráadásul minden boss külön zenét is kapott.

Wild Guns – Finale (Hiroyuki Iwatsuki)

Ilyen esetekben lehet dicsérettel illetni a Natsume-féle SNES hangzást, hiszen a tipikusan ízes gitár adja meg az ending kicsit melankólikus, “vége van” érzését.

Alien Soldier – AD2025 (Kazuo Hanzawa)

Őrült shooterhez pörgős zene. Hanzawa ebben az esetben remekül megfogta a boss-rush, és az alapvető rohanás érzetét, élményét.

Commandos 2 – Target:Burma (Mateo Pascual)

Hogy kivételesen ne csak japáni játék szerepeljen a listán. 😀
Számomra a Commandos 2 az egyik iskolapéldája annak, hogyan kell folytatást készíteni az előd maximális tiszteletben tartásával, és ez a zenére is vonatkozik. A játékkal párosulva sikeresen idézi fel a 60-as, 70-es évek háborús filmjeinek jellegzetes hangulatát.

Pretty Fighter X – BGM 5

Az eddigi szokáshoz híven ide is bekerült egy általam nem próbált Saturnos csajbunyó zenéje, ami ezúttal nyomokban kissé átlagosnak tetszik, de mégis a meglepően kellemes kategóriát gazdagítja.

Megaman Zero 4 – Queen of the hurt (Ippo Yamada)

Az MMZ4 OST hangzásilag olyan, akár az egyszeri népmese-hős: ad is, de el is vesz. Konkrétan arról van szó, hogy habár sokkal gitár és basszus centrikusabb az előző részeknél, ennek a hang minősége látta kárát. Azonban szerencsére ez nem folyásolja be a számokat érdemi szinten, hiszen hozza az Intitől megszokott tetszetős, de nem túlzottan maradandó színvonalat, mint ahogy ez a szám is teszi.

Reklámok

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: