Vanquish időtartam – kiborult a bili?

Olálá.

Aki mostanában figyelemmel követte a blogot annak valamelyest ismerősen hathat a cím, hiszen az idei hátralévő termésből ez az egyik, amit a leginkább várok. A demóról korábban már írtam egy hosszabb postot, amiről most is változatlan a véleményem, de most nem ez a lényeg. Hanem a szavatosság, ami a shootereknél még általánosságban is maximum 8-10 óra szokott lenni, és pont ennyi időt szabott meg a fejlesztő Platinum Games is, ami mondhatni megszokott dolog. Maga a stuff ezen a héten jelenik meg, azonban a Game Informer című videojátékos újság már leközölt egy tesztet, egy valamelyest imponáló 7.5-es osztályzattal a végén, méltatva számos erényét. Csakhogy a végigjátszási ideje mellett nem mentek el szó nélkül, azt ugyanis bő 4 órára állapították meg. Igen, az eredeti időpont felére. Ennek megfelelően sokan elhatárolódtak a megjelenéskori vásárlástól, bízva egy esetleges árcsökkenésben. Ennek hulláma egyes angol webáruházakban már érezhető is, hiszen már a megjelenés előtt olcsóbban kínálják a portékát.

Vélemény? Az a bizonyos vélemény nálam két részből tevődik össze: az egyik/kisebbik a bosszankodás, ami a demo ismerete nélkül sokakhoz hasonló mértékű lenne. Ugyanis 11-12 ropi négy óráért kicsit soknak számít, akárhogy is nézzük. Azonban a véleményem másik/nagyobbik része a “who cares” felé húz. A régi játékok esetében nem egyszer még ennyi játékidő is megváltásnak számít, gondoljunk csak az amúgy -nálam- istenmegaatomcsászár Contra 3-ra, amit még testvérek között is maximum háromnegyed óra alatt ki lehet pörgetni normálon, hogy az első NES-es részről, és a megannyi shoot’em upról szó se essék. A közös pont bennük viszont az, hogy direkt ilyen rövidek: az efféle játékok pontosan arra sarkalják a játékost, hogy minél ügyesebben, gyorsabban, eredményesebben “dolgozzanak” az ügyön. És a Vanquish pontosan ezt kínálja demo alapján: régimódi, a teljesítményt pontszámolási rendszerrel figyelembe vevő, majdhogynem retro lövöldét, ahol bizony a játékosra van bízva milyen eredményesen hajlandó játszani. Hiszen elég saját elemet biztosít ahhoz, hogy mindenki lehetőségekhez képest a saját módszerével teljesítse a pályát. Arról nem is szólva, hogy több nehézségi szintet, challengeket is kínál.

Természetesen megértem, ha valakinek ennek hatására ment el a kedve a játéktól, mert bizonyos tekintetben náluk is ott van az igazság. A magam részéről viszont bízok abban, hogy a demóban látott lendület, frissesség, élmény teljes mértékben kihúzza magát azalatt a négy óra alatt, és nem vész kárba az előrendelés. Ha már egy Metal Slug képes erre sokkal rövidebb időre vonatkozóan, ez miért ne tehetné?

és most jöhetnek a kövek

Reklámok

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

2 responses to “Vanquish időtartam – kiborult a bili?

  • BenyoBoy

    Kevés az. Egy frissebb flashjátékban több a játékidő, itt meg egy új generációs játékról beszélünk az egyik legjobb konzolon a generációban. Legyen 4 óra, de akkor korrekt módon vigyék is le az árat. Minthogy az megtörtént, így igazából nincs miről beszélni, de engem is meglepett. Amúgy se lett volna pénzem megvenni. 😀

  • dodgers20

    Egyes GameFaqs-os emberkék szerint a 6 óra is simán összejöhet, de ha tényleg igaz a 4 óra, és nem egy speedrun eredménye akkor valóban, 4 óra ennyi árért tényleg egy kicsit borsos árcsökkentés nélkül, mert én például a Platinumnál rendeltem elő, és hát finoman szólva soknak érzem így azt a jelenlegi 12 ropit, amiért kínálják. Ha lenne más valami amit várnék mostanában, biztosan azt venném először, ezt meg a többiekhez hasonlóan jóval későbbre hagynám. De mivel szerencsére most pont van annyi zsém, és legalább jövő márciusig nem is tervezek dobozos cuccot venni, ezért inkább most újítom be, mint karácsonykor. Aztán ki tudja: lehet ez lesz sokáig a legjobb 4 óra, vagy éppen több 4 óránál, és úgy lesz sz*r ahogy van. De mindenesetre azt hiszem hétvége/hövő hét fele lesz miről írni 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: