High School of the Dead – finished

A szemfülesebbeknek ismerős lehet a cím, hiszen még nyáron az első részről, illetve ősz elején az első 7-8 részről írtam már egy kisebb bejegyzést. Ugyanakkor az is feltűnhet, hogy az első résznél jelen lévő érdeklődést felváltotta a bosszankodás a másik bejegyzésre, aminek okát már kifejtettem egyszer. Akkor hagytam is rá a dolgot, mert finoman szólva elment tőle a kedvem, olyannyira hogy majdnem a Lomtár üszkös mélyére repült az egész hóbelevanc. Később (azaz ma) mégiscsak sikerült erőt venni magamon ahhoz, hogy a maradék részeket is megtekintsem, a vélemény javulása reményében. Na most erre a legmegfelelőbb, legtalálóbb kifejezés “ahogy a Móricka elképzelte” lenne. Ugyan az utolsó rész mutat egy hangyafingnyi javulást, ettől függetlenül nem változtatott a véleményemen összességében, ami valahogy így néz ki:

Mint a mellékelt ábra alapján kikövetkeztethető, a nyári szezon egyetlen vaccsolásra méltatott animuja akkorát bukott a szememben, hogy még a pora is csíp. A közeljövőben nem tudom rá fog-e vinni a lélek, hogy egy hosszabb bejegyzésben szedjem ízeire, de az biztos, hogy most már nyugodtan felszabadulhat a vinyómról az a majdnem négy giga.

Ami az őszi szezont illeti, nos abban se találtam sok néznivalót, de lássuk mik azok, amik esélyesek: Arakawa 2, Iron Man, illetve a Panty and Stocking with Garterbelt. Ez utóbbi három rész alapján még bőven nem érdemelte ki a Lomtárba merülés sorsát, de hátra van még kilenc epizód, ami során bármi bejöhet. Még akár a HSoTD példája is.

Reklámok

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

6 responses to “High School of the Dead – finished

 • Péter

  HotD pure fanservice, mögötte semmi, nem humoros, nem akció dús, unalmas pantyshot halmaz az egész. Még Agent Aika is jobb volt ennél.

  Iron Man… nem tudom, de én erről úgy nem vagyok hajlandó tudomást venni, nálam az Iron Man az eredeti Marvel.

  Panty… nekem ez tűnik idén az egyetlen nézhető animének, megvárom még full lesz, aztán egybe lezavarom.

 • dodgers20

  Ez nagyjából össze is foglalja miért vettem könnyesnek nem igazán mondható búcsút az animutól, leszámítva hogy néhány akciójelenete hozta a szokásos zombi/Z színvonalat pozitív értelemben. Csak hát az a sok pantyshot meg fagservice rohadtul nem kellett volna…

  Iron Manhez olyasmi reményeket fűzők, mint amilyen a ’92-es Batman volt anno. Erre mondjuk elég kevés az esély, de hátha.

  Panty kapcsán osztom a véleményt az eddigi három rész alapján, de valami azt súgja, hogy idővel ennél is be fog ütni a krach valamilyen szinten. És ezért tényleg nagyon kár volna.

 • Ninty

  2 epizód után feladtam a Highschool of the Dead-et. Egyszerűen borzalmas, leginkább a doktor ajtaján kéne dörömbölnöm.

 • dodgers20

  Doki ajtaján dörömböléshez csatlakozok én is. Habár én inkább amiatt a fene nagy türelmem miatt, amitől bíztam a cucc javulásában.

  • Ninty

   Ilyen kibaszott sz*rt még nem láttam. Nagyon kevés anime tiszta a fanservicetől, de ez a hulladék anélkül már rég megdöglött volna.

   • dodgers20

    Fagsercive nélkül talán, nagyon talán szódával elmenne, hiszen alapjában tényleg nem több egy élőszereplős darabnál. Kicsit bejött a tény, hogy nem csak a “srácok” kálváriáját mutatták be preimer plánban, hanem a civilekre is jutott egy kis idő, de az már nekem is kivágta a biztosítékot hogy ilyen decens plotkiegészítő elemet betuszkolnak két tittie mustra közé, ami jóformán senkit nem érdekel, kivéve egy prominens célközönséget. A legnagyobb gond ott van, hogy mindenáron nekik akartak megfelelni a készítők ahelyett, hogy a klasszik zombi-dara kedvelőinek is dobtak volna egy legalább ugyanakkora csontot. Sokaknál, azaz olyanoknál, akiknek a fagservice nem egyenlő a jó animuval, ez rontotta el az egészet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: