Top 23 manly VG man by Dodgers

Ahogy a cím is mutatja, a mostani listában összegyűjtöttem azokat az férfi játékkaraktereket, akiket érdemesnek tartok a listán való szerepléshez, legyen az személyiségük, játékbeli teljesítményük, vagy szimplán a karadesign okán. A PS2-es listához hasonlóan itt sincs konkrét rangsorolás, illetve itt is túlnyomórészt a szubjektivitás nyomott a latba a jelöltek választásakor:

Update: mivel jó pár, szintén a listára érdemes karakternek nem jutott hely, ezért kicsit kibővítem a kört azokkal, akiket érdemesnek tartok a címre.

– Naked/Solid Snake (Metal Gear Solid)

– Kazuma Kiryu (Yakuza)

– Bill Rizer (Contra 3: the Alien Wars)

– Sam Gideon (Vanquish)

– Axel Stone (Streets of Rage)

– Tarmincle “Tarma” Rowing III (Metal Slug)

– Captain Commando (Captain Commando)

– Raidou Kuzunoha (Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Raidou Kuzunoha VS.)

– B.J. Blazkowicz (Return to Castle Wolfenstein)

– Jack “Green Beret” O’ Hara (Commandos)

– Nathan Spencer (Bionic Commando)

– Strider Hiryu (Strider)

– Takeda (Demon Lords/Sengoku Basara)

– Lewis Cannon (Tokyo Beat Down)

– Rando (Nekketsu Oyako)

– Joe Musashi (Shinobi)

– Kanji (Persona 4)

– Ax Battler (Golden Axe)

– Joe Higashi (King of Fighters)

– Max Payne (Max Payne)

– Mike Haggar (Final Fight)

– Sol Badguy (Guilty Gear)

– John F. Mullins (Soldier of Fortune)

És hogy a pacifisták se maradjanak ki, a most következők ugyan nem feltétlenül érdemesek a listán való szereplésre, de habitusuk ellenére oda tudnak csapni, amikor kell:

– Megaman X (Megaman X)

– Welkin Gunther (Valkyria Chronicles)

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

13 responses to “Top 23 manly VG man by Dodgers

 • Péter

  Duke Nukem? Serious Sam? Postal Dude? =/

 • Dodgers

  Duke-> fun karakter, DN3D-ben és Manhattan Projectben egyaránt jót alakított, de valamiért nem vált annyira a kedvencemmé, mint a listában szereplő karakterek. De mindenképpen ott van a helye a kedvenc karakterek között (kíváncsi is vagyok, hogy a Foreverben mennyit hagynak meg az eredeti karakter egyéniségéből).

  Serious Sam-> mint karakter nem igazán ismerős, révén egyedül a Second Encounter demóját próbálgattam az SS univerzumból. Az alapján viszont körülbelül ugyanazt tudom mondani róla, mint Dukeról.

  Postal Dude-> Postal mint olyan csupán hallomásból ismerős, így nem tudnék érdemi véleményt mondani a játékról és az MC-jéről egyaránt.

 • Péter

  Ha már férfiasság szemszögéből nézzük akkor Duke mindenképp epic. =)

  SS, Postal duót ajánlom egyszer legalább pörgesd ki, nincs nagy gépigényük és 1 CD mind a két game.

  Hát Hitman, Max Payne?

 • Dodgers

  Hitman szintén csak látomásból ismerős, a főszereplő viszont mindig is szimpatikus volt, már ami a designját illeti. Max Payneből az első játékot vittem végig még PC-n, de az király is volt, azon kevés TPS-ek egyike, amiket nem untam el a felénél, hanem egész végig lekötött. Max pedig szintén remek karakter, jellemre és designra egyaránt. A lista készítésekor viszont nem jutott eszembe egyáltalán, pedig plusz egy listaszereplőnek simán beférne.

 • Péter

  Na akkor van itt mit kipróbálni, Serious Sam, Hitman, Postal 2, ezek mind epic gamek, kár őket kihagyni. =) Mafia?

 • Dodgers

  Mafiából az elsőt mutatta haver még annak idején, az alapján tetszetős GTA alternatíva volt egy hangulatosabb környezetbe ültetve, de különösképpen nem fogott meg (akkoriban untam rá az egész GTA jellegű sandbox műfajra). A második részét ennek ellenére vártam miként teljesít az első rész rajongói között mivel használtan/olcsón adtam volna esélyt neki, de ahogy olvasom még itt WP-n is a kevésbé marasztaló benyomásokat, inkább elálltam az ötlettől. Ami az “alvilági” témájú stuffokat illeti, egyelőre a Yakuzára teszem a voksom (amiből márciusban jön a negyedik rész), de ha egyszer ismét kedvet kapok a sandboxra, lehet kipróbálom a Mafia 1-et, már csak a témája miatt is.

 • Wagner

  Nem rossz lista. : D Tarma, CC, Raidou (a pajesza miatt nekem is fel kellett volna tennem), Kazuma jó döntés volt. Nem akarok rákérdezni, hogy ez meg ez hol van. De tényleg? Kanji (P4), Doomguy, Lewis Cannon, Ax Battler, Haggar, Takeda, Ben? : D

 • Dodgers

  Kanji, Lewis, Ax, Haggar és Takeda bekerülhetett volna, ha nem 10 (meg a két extra) helyezettre korlátoztam volna a listát, pedig lett volna még egy pár helyezett ezek mellé, például Joe Musashi a Shinobiból, vagy Nathan Spencer a Bionic Commando Rearmedből. Doomguy nem annyira hangsúlyos, hogy bekerüljön, Beni meg… nála vacilálnék egy kicsit, mert van stílusa szó se róla, csak kicsit homogén jellegű a figura. 😀 De ha KoF-ból kéne választani, akkor Terryt vagy Joe-t tenném be.

 • Wagner

  Látom frissítetted a listát. Így már sokkal jobb. : D Nem Benire gondoltam amúgy hanem Ben-re a Full Throttle-ből. XD

 • Dodgers

  Ja, hogy arra a Benre! Bocs, fullra azt hittem, hogy a KoF-osról beszélsz. Így jár az ember, ha a Full Throttle-t csak (egyébként király) borítóképről ismeri. 😀

 • Elhaym

  Ezek közül az én listámon csak Snake és Welkin lenne rajta. 🙂

  Egyszer nekem is kéne csinálnom egy ilyen listát.

 • It’s over 20.000! « Dodgers' lair. 'Cause everyone needs one…

  […] Elfen Lied – Vadászat a vörös lolira -> 200 view (Ez meg aztán végképp nem. ) 3.) Top 23 manly VG man by Dodgers -> 145 view (Ez a helyezés viszont meglep, főleg hogy rendszerint egy bizonyos keresőszóra […]

 • One friggin’ anniversary #3 | Dodgers' lair. 'Cause everyone needs one.

  […] -> Top 23 manly VG man by Dodgers – 789 megtekintés (Már tavaly is megfigyeltem az e mögött húzódó tendenciát, és még […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: