Some favourite VG music #7

Shin Megami Tensei Devil Summoner: Raidou Kuzunoha VS. the Soulless Army – Raidou Battle (Shoji Meguro)

Castlevania: the Adventure ReBirth – Another Medley (Manabu Namiki)

Bayonetta – AfterBurner (Climax Mix) (Masami Ueda)

Etrian Odyssey 3 – Battlefield ~ The First Campaign (Yuzo Koshiro)

Winds of Thunder – Llamarada (T’s music)

Super C – Jagger Froid’s Fruit-of-the-Doom Defense Line (Kazuki Muraoka, Motoaki Furukawa)

Front Mission 5: Scars of War – Lock and Load II (Hidenori Iwasaki)

Vanquish – Bogey Battle (Erina Niwa)

Marvel Vs. Capcom – Wolverine (Yuko Takehara, Masato Kouda)

The Ninja Warriors – Stage 5-1 (Hiroyuki Iwatsuki)

Lightning Fighters – Faraway (Konami Kukeiha Club)

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

3 responses to “Some favourite VG music #7

 • Skydragon

  Etrian Odyssey-ből még az egyet sem vittem végig, nem hogy a hármat. XD
  Kb masszív 60óra játék idő után is csak a labirintus tízen x. mélyen vagyok és megmondom egy időre be is csömörlöttem tőle. Jó játék, de lényegében a tápolásról szól 80%-ban. 😀 A zenéje viszont valóban jó.

  Ez a Castlevania-s szám viszont annyira nem jön be, nem tudom, talán pont azért mert egy kicsit retróra akarták fogni a hangzását. Nagyon szeretem a zenéit egytől-egyig, de a kedvencem az egyik (szvsz a 3 ds-es verzióból a legkönnyebbik Castlevania játék) gyengébbik ds verzióból van a Portrait of Ruin-ból:

  (Hangulatos ezzel a fülemben mászkálni a városban, szinte látom az elrejtett húsdarabokat a falban, amit ki tudnék ütni az ostorral. XDDD)

  Contra és Marvel vs capcom zenéből is szinte majdnem mindegyik fülbemászó. (=
  A többiről sajnos érdemben nem tudok nyilatkozni, de első hallásra faszányosak.

 • Wagner

  Ebből megint nem sokat ismertem (kettőt), de Raidou még mindig jól szól. : )
  Etiran-ból csak a másodikkal játszottam huzamosabb ideig, de azzal nagyon sokat. Én is megcsömörlöttem tőle, kb már háromszor tettem félre ilyen hónapokra. : )

 • Dodgers

  Etrian Odyssey-t még nem próbáltam ugyan, de zeneileg tetszik a sorozat. Viszont a térkép alapján amit még Wagner mutatott nemrég, van egy halvány sejtésem, mire is kell az a sok grindolás. 😀 Persze, példának okáért a Disgaeában is kell tápolni becsülettel, de annál annyi kedvezmény van, hogy igazán csak akkor kell nekifeküdni, ha az ember a játék végigvitele után megnyíló pályákkal meg az Item Worlddel is akar foglalkozni.

  Skydragon: Castlevania kapcsán érthető a véleményed, hiszen nemcsak ennek, hanem mindhárom ReBirth (Gradius, Contra) epizód OST-jének viszonylag megosztott véleménye van, nagyobb részt pontosan azért, mert ennyire ráfekszik a retróra. Nemcsak a hangszerelés frontján, hanem mert mindhárom OST-ben nincs egyetlen eredeti szám se, egytől-egyig az összes egy korábbi szám remixe. Személy szerint a Castlevaniásban érzem úgy, hogy a legjobban eltalálták azt a mixet, amit eredetileg el akartak érni. Contrásban például a számok többségében kissé túlságosan ráfeküdtek a MegaDrive-os “nyávogós” samplere, ami miatt meg az árkádos feeling sérült egy kicsit. Nem rossz OST az sem, de a Castlevaniás a legjobb a három közül.
  Ez a PoR-s szám viszont nekem is a kedvencem, akárcsak az OST nagy része. Legfőképpen azért, mert el mer rugaszkodni a szokásos témáktól, és egy kis új színt visz bele. Kicsit olyasmi eset ez, mint amilyen a Rondo of Blood zenéje is volt.

  Marvel vs. Capcom/Contra esetében egyetértek, viszonylag kevés olyan szám van, amire rá lehetne mondani, hogy ez nem kellett volna ilyen formában. 🙂 MvC3-nál viszont már több ilyen is van az eddig kikerültek közül, mintha nem tudták volna eldönteni hogyan kéne ezt remixelni egyes esetekben. Ugyanakkor jó ÉS új számokból sincs hiány, She-Hulk/Deadpool theme-je például az első hallásra approve kategória lett. Negatív példának ott van Zero-é: jó húzás volt, hogy az X2-es témáját szedték elő, de erről a technós vonalról le kéne szoknia Capcomnak, mert nem áll jól az X sorozatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: