2011 tavaszi anime szezon

Az idei tavaszi szezon sem tűnik olyannak amiben meg fogok szakadni az animu nézéstől, a szokásnak megfelelően most is kettő-három olyan darab van, amire azt mondom hogy talán belenézek pusztán érdeklődésből. A hármas közül egyedül a Gintama 2 az, amibe bele akarok kezdeni, de az alapsorozat végig nem nézése okán ez még várat magára egy jó darabig. A másik három, zöldel jelölt stuff a “majd meglátjuk mit mondanak” kategóriát képviselik, úgyhogy ezekre se mostanában fog sor kerülni. Ami a többit illeti, jobb esetben a “nem érdekel”től a “mi a fészkes fene ez” mércéig terjednek, és a mellékelt ismertetők alapján van egy olyan érzésem hogy nem veszítek semmit ha ezeket kerülöm. A szezon egészét nézve egyelőre az unalmas/érdektelen jelzővel illetném ezúttal is, de majd elválik mi lesz ebből előbb-utóbb.

A három zöldkategóriás:

Nichijou: első látásra ejtettem volna mint a huzat (KyoAni+moe=fail), de egy Sankaku felhasználó “Azumanga Daioh LSD-én” jellemzését látva inkább a kivárós helyre került. Hátha meg tudja majd azt csinálni amin a Lucky Star/K-On hatalmasat bukott, azaz méltó utódnak lenni az Azumanga számára.

Hyouge Mono: már karadesign szempontjából a szezon egyik legegyedibb darabjának tűnik, és valamelyest reális sztorival is bír. Van egy olyan érzésem hogy ezt el fogja kerülni a mainstream áradat.

Appleseed XIII: Hasonló helyzet, mint a Gintamánál: az alapját szolgáló animut/mangát nem láttam, de minimális Ghost in the Shell beütése van, és az art is kellemesnek mondható.

Hogy a végére aktualitás is legyen: One Piecenél a Nami Arc végén tartok, és még mindig tetszik a show az itt-ott jelen lévő időhúzásai ellenére is, sokkal érdekesebb mint a másik két konkurens (Natúró, Bleach). A Lagann-nál a kilencedik résznél tart a haladás, vagyis azon a bizonyos nyolcadik részen túl. Ugyan korábban hallottam már, hogy a nyolcadik részben történni fog valami nagyon fontos esemény, de erre nem számítottam. Azt hiszem egyre inkább kedvelem a Gainaxot a merészségéért: először a Panty and Stocking utolsó rész vége, most meg ez. Ezek után kissé furcsának hat, hogy ugyanez a Gainax ütötte össze tavaly a Rugrats/Fecsegő Tipegők koncepcióján alapuló Hanamarut.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

11 responses to “2011 tavaszi anime szezon

 • Junchi

  Nagy kérés lenne, ha azt mondanám, írj majd pár sort erről a Hyouge Monóról? :3

  Csak mert még mindig nem tudtam eldönteni (így előzetesek alapján persze), kell e ez nekem vagy sem, a Te véleményedre meg többnyire azért adok, szal… jah. 🙂

 • Dodgers

  Részemről semmi akadálya, amint lesz hozzá subos kiadás rajta leszek az ügyön. 🙂

 • Wagner

  Ezek közül maximum Toriko-t fogom elkezdeni (meg Gundam UC #3). Tényleg az hogyhogy nem érdekel?

 • Dodgers

  UC 3-nál leginkább az játszik be, hogy a 08MS-el ellentétben (eddigiek alapján) nem a reális vonalat viszi tovább hanem az eredeti Gundames sztorit, ami egyelőre nem érdekel annyira hogy belekezdjek, különösen az MS00 után. Lehet hiba volt 08MS-el kezdeni. 😀

 • Wagner

  Torikóra lettem volna kíváncsi amúgy. Hogy azt miért nem listáztad ki. : ) Azt gondoltam, hogy egy UC Gundam nem fog érdekelni.

 • Dodgers

  Bocs, my bad. 🙂

  Na szóval Toriko esetében az van, hogy az előzetesek alapján nem tűnne rossznak, de még eléggé semleges kategóriában van ahhoz hogy kíváncsi legyek az első részére. 20-30 rész után ha elég jó vélemény lesz róla lehet benézek az első pár epizódba, de egyelőre depóban van a téma. Az viszont már most látszik, hogy manliness lesz benne dögivel, szóval lehet hogy jó kapás lesz.

 • Wagner

  Ennyire adsz a közvéleményre? : )
  Ajánlom nézd meg a JUMP special részt. Az egy kb. fél órás OVA, ad egy kis ízelítőt. De azt valóban nem tudhatjuk, hogy maga a sorozat milyen lesz, mennyire cseszik el.

 • Dodgers

  Ha nem is teljesen, de bizonyos szinten adni szoktam arra mint mond a közvélemény egy adott cuccról, habár ilyenkor inkább azt szoktam nézni milyen módon fanolják/utálják a témát. Ez alapján valamelyest le lehet szűrni mire is lehet számítani, például a Natúrónál elég ránézni egy pörgő fórumtopikra ahhoz hogy látni lehessen a gixert, míg például a Cromartienál vagy Trigunnál jóval másabb jellegű a rajongás. De fikázás témánál ott van példaként a Panty and Stocking, aminél az ellenvélemények jó része ugyanoda mutat, de érezni rajta hogy nem ott van a gond ahol sokan gondolják.

  Jump Special részbe akkor lehet belenézek majd, hátha az alapján megjön a kedvem a sorozathoz, mert látatlanba jobbnak tűnik a téma mint a natúró/Bleach duó.

 • Wagner

  Értem…
  Amúgy most jött ki a Toriko/One Piece crossover anime. Egész jónak tűnik. : )

 • Dodgers

  Tegnap megnéztem azt a bizonyos crossovert, és nem csak hogy jónak tűnik, de egész kellemesre sikerült az itt-ott megjelenő graphic-failen kívül. Persze nem egetrengetően jó, de mint reklám bőven megteszi. Ez alapján Toriko nem tűnik rossz figurának, szóval kicsit kíváncsibban várom hogy összegyűljön az a 20-30 rész. 🙂

 • Wagner

  Ugye, hogy volt bőben graphic fail? Nekem is hasonló a véleményem a crossoverrel kapcsolatban. Toriko egész jó karakter, de a haverjai nem tűntek valami érdekesnek. Mindenesetre nekem bele fog férni az a heti 1 rész Toriko az OP mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: