My reaction to the middle part of TTGL

Ahogy azt a poszt címe is sejteti, a komótos tempót követő sorozatnézés keretén belül (aminek legfőbb oka az OP) végre sikerült eljutni a sorozat közepét képező részekig és egy kicsit tovább, amivel még mindig meg vagyok elégedve, de rögtön beugrott egy olyasvalami játék, ami szegről végről követi ezt a formulát. Gond lenne? Nem, épp ellenkezőleg, nem gondoltam volna hogy pont egy shounen-szerűség fogja elővenni azt a sztorivezetési stílust amivel az MGS is büszkélkedik. Egyúttal egy újabb ok arra, hogy kétségbe vonjam a japánok reklamációját a sorozattal kapcsolatban, és hogy még jobban kedveljem a Gainaxot.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

9 responses to “My reaction to the middle part of TTGL

 • SaiyaGin

  Hja, a TTGL-t érdemes megnézni. 🙂

 • Dodgers

  Eddigi tizensok rész alapján osztom a véleményt, eddig elég jó a sorozat, főleg ahhoz képest hogy nipponban kisírta a szemét az úri közönség. Csak animunézésre nincs túl gyakran kedvem, és ha van is, mostanában elment a One Piecere (ami szintúgy jó), illetve az öneröltetésre a Nichijou megkedvelésére. 🙂

 • Wagner

  Dodgers ne aggódjál végig jó lesz a sorozat. 😉 Nipponban mi bajuk volt vele mégis?

 • Péter

  Sokak szerint az a gond a sorozattal, hogy klisés, unalmasak a karakterek, nem jó a történetvezetése, összelopott, stb, stb… =/

 • Dodgers

  Nagyjából amiatt sírtak odaát, amit Péter is említett: szinte minden komponensével gondjuk volt a hullámzó grafikával kezdve a néhol humorosnak, néhol komolynak látszó, de mindkét területen bukó sztorin át, és ennek olyannyira hangot is adtak hogy a Gainax egyik, a sorozaton dolgozó főhonchója jól be is rágott rájuk, lényegében (úgy-ahogy szó szerint idézve) mocskos otakunak nevezve őket. A kirohanás oka offkorsz az volt, hogy az úri közönség nem csak megemlítette ezeket, de le is hordták a sárga földig, mintha egy Z kategóriás stuff lenne.

  Ezekből a “vádakból” mondjuk szerintem semmi nem igaz, mert ezzel szemben pölö a KyoAni cuccai vígan futnak bármi nyafogás nélkül, azok meg mondani sem kell milyen minőséget képviselnek.

 • Péter

  Klisésnek lehet klisés, de a cuccnak ettől még hangulata van, és ez számít. Az összelopás is vicces, amikor ma egy anime szezonnál 20-ból 10 akár egy anime is lehetne, annyira nem látni köztük a különbséget, és nem csak a grafika, hanem a vezérelv szintjén se.

 • Dodgers

  Legereditbbnek nem feltétlen lehetne nevezni különösen az első fél “bízz magadban és sikerülni fog” mondanivalója miatt, amit kismillió meg egyszer előttek már, de a nyakamat rá, hogy mégis az évtized egyik legjobb inspiráló stuffjáról van szó, mert éppenséggel átjön az a bizonyos hangulat. Ilyen téren kilapítja a Natúrót, ami bizonyos szinten ugyancsak erre építene, de 1.) elmúltam tíz-tizenöt éves, azon túl nem hat a “varázsa” 2.) nem raktak mellé egy olyan plotot, ami továbbviszi a vonalat egy olyan cselekménybeli mellékhatás felé, ami minimum kimeríti a szívás fogalmát.

 • Junchi

  Azért azt tegyük még hozzá, hogy a Gainax eleve a nyugati közönséget célozta meg a TTGL-el, ezért is érte el Japánban azt, amit: Nem sokat. Egyszerűen nem nekik szánták sem a fanservice-t, sem a sztorit, sem az animét úgy általában.

  Ja, mellesleg nekem is az egyik kedvenc animém. :3 (Pedig utálom a mechát, de ez… ÁH! ZSENIÁLIS! Újra kéne néznem majd valamikor…)

 • Dodgers

  Lehet én értelmezem máshogy a japánok nyugatra való törekvését stílusbeli analfabétaként, de ebben nem igazán érzem hogy nem a hazai közönségnek lett készítve. Ez mondjuk nem változtat a tényen hogy érdemtelenül fanyalgott a japáni közönség a stuffra, csak mert nem igazán követi a bevett normát.

  A mech téma nekem se túlzottan a kedvencem, de ez azon kevés kivételek közé tartozik ahol nem zavar egyáltalán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: