Nichijou – félidei álláspont

A tegnapi nappal kikerült a tizenharmadik rész is a Nichijouból (továbbra is a HorribleSubs tolmácsolásában), elérve ezzel a 26 részes terjedelem felét, ami alatt kialakult egy, az első benyomásoknál határozottabb véleményem, ami röviden ez:

Hosszabb véleménynyilvánításba úgy érzem hogy most nem szükséges belemerülni, különösképpen azért mert a színvonal konstans bokaszintje okán control-c, control-v módszerrel átkopizva a tavaszi szezonos posztban leírtakat tökéletetesen megállná a helyét az akkori véleményem, kiegészítve két rövidebb gondolattal:

– a OST-vel kapcsolatban tévedtem egy nagyon kicsit, ugyanis van egy darab olyan szám ami napokig nem akart kimenni a fejemből. Persze ez még nem jelenti azt hogy hirtelen megtetszett volna az animu egész zenei anyaga, arról változatlanul azt mondom hogy gyenge eresztés.

– megbizonyosodtam a rendkívül kis számban meglévő jobb poénok egyik rákfenéjéről: félelmetesen túl vannak bagatelizálva azok a gegek, amelyek amúgy nem lennének rosszak, ezzel kvázi kiölve a hatást belőlük. Odáig adott, hogy meglepetten reagálják le a szereplők a világban zajló eseményeket, de amit itt levágnak az kimeríti a poéngyilkos fogalmát. Voltak olyan részek is amit ugyanazzal az unott arckifejezéssel ültem végig, ami egy vígjáték esetén egyenlő szokott lenni a faillel. Ezenfelül Hakaséék még mindig nem érdemlik meg az epizódok felét(!), abból a prózai okból kifolyólag hogy egyáltalán nem volt vicces, de még kedvelhető se egyik jelenetük sem. Nem is értem minek kellettek a sorozatba, hiszen a hiányuk abszolút nem folyásolna be semmit.

A folytatás kérdését illetően ha kevesebb rendszerességgel is de követem az animut, habár abban egyre kevésbé reménykedek hogy képes lesz összeszedni magát a stuff és legalább a szódával elmegy kategóriáig feltornázza magát, ha már az “Azumanga-örökös” elvárást látványosan nem akarja teljesíteni.

Reklámok

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

5 responses to “Nichijou – félidei álláspont

 • Péter

  Inkább ehelyett kezdj majd bele a Madokába, ha már a sorozat fele rossz, úgy se lehet egy 5/10-nél jobb még a legnagyobb jóindulattal se.

 • Dodgers

  Madokát elkezdtem már egy ideje, pontosabban azt az első három részt ami eddig lecsordogált torrenten keresztül. A harmadik rész végi “poén” nem volt rossz, de nem győzött meg annyira hogy tűkön ülve várjam ki a folytatást annak ellenére hogy egyértelműen most kezdene beindulni a sztori. Későbbiekben persze nézni fogom ha már egyszer furdalt annyira a kíváncsiság hogy rászánjam magam, de egyelőre a One Piece elsőbbséget élvez.

 • Péter

  Engem se vágott földhöz, utána is tartottam a naponta, kétnaponta 1 rész arányt. =) Bár ebben szerintem az is benne lehet/van, hogy azért láttunk mi már néhány olyan animét, filmet, gamet, satöbbit, ami bővelkedett hasonló, vagy ütősebb fordulatokban.

  Utoljára nem is tudom, talán a P&S volt az aminél gyorsabban néztem a részeket, mint hogy torrentről lejött volna. =D

 • Dodgers

  Valahogy úgy van ahogy mondod, bár ezenfelül nekem ez az egész “rövidülési” poén is semilyennek hatott, a designból/műfajból fakadó komolyan vehetőséggel való küszködésen túl azért mert ebben a formában olyan benyomásom volt, mintha csak úgy, a lulzért bedobták volna ezt a fordulatot egy olyan szereplőn, akinek rá volt írva a homlokára hogy a forgatókönyv előbb-utóbb kicseszik majd vele. Nem mintha például a Gurren Laggan ne lőtte volna el ugyanezt nagyon hasonló kontextusban, de a Gainax sokkalta több energiát feccölt az előkészítésébe, és a hatás is sokkal jobb volt. Ugyanez áll játékok szintjén a Metal Gear Solid 3-ra, annyi eltéréssel hogy annál az egész játék egy marha nagy felvezetése a csavarnak (és annak előzményeinek, következményeinek) úgy, hogy közben nem tartja lenn a színvonalat ismerkedési körre hivatkozva. Madokánál mondjuk jó pont hogy rövidre volt szabva a bevezető kör, de nem mondhatnám, hogy az érdeklődésemet felpiszkálta. Még mindig nem maga az animu motivál a nézésre, hanem a körülötte támadt felhajtás, enélkül valószínű hogy dobtam volna ezen a ponton.

  Legutóbb nálam szintén egy Gainax animénél, a GL-nél volt olyan hogy részről részre egyre jobban érdekelt a dolog, bár aztán mégsem sikerült olyan sebességgel fogyasztani mint ahogy jó lett volna. 🙂

 • Péter

  Szerintem nem is maga a csavar az igazán érdekes benne, hiszen erre valahol azért számítani lehetett, mármint hogy valami csúnya fog történni valamelyik fontosabb szereplővel (már csak az anime elő híréből is). Itt inkább azaz érdekes ami utána jön, ahogy Madoka szembesül vele, hogy hopp, hát ennyi maradt abból a menő lányból, akire felnézett, és akit példaképének tekintett, néhány mosatlan teás csésze és egy üres otthon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: