Egy kis playtrough – Contra: Hard Corps *Updated yet again*

Ha már lassan úgyis közeledik a HC:U megjelenése, gondoltam összedobok egy végigjátszást az eredeti játékról, pontosabban annak japán változatáról. Miért pont a japániról? Nincs feleslegesen még nehezebbé téve, és az EU kiadást jellemző szánalmas cenzúra sem szerepel benne.

Update: kisebb kihagyás után ímhol a maradék két útvonal is a játékból, beleértve az egyik titkos endinget is. A másikat elfelejtettem beletenni, pedig az a játék legrosszabb endingje: társulunk a főmumus Bahamuttal, és grátiszban a világot is leigázzuk.


Update #2 (júl. 06): egy ezúttal hosszabb kihagyás után íme a játék európai változatának végigjátszása is, ami néhány, a történetben/spriteokban eszközölt változáson kívül megegyezik az amerikai verzióval, azaz HP csíknak itt sincs nyoma. Ennek ellenére most volt olyan szerencsém hogy egyszer sem sikerült bénáznom és így meghalni, így a játék legrövidebb útvonalából egy no-hit run kerekedett ki.


Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

5 responses to “Egy kis playtrough – Contra: Hard Corps *Updated yet again*

 • Wagner

  Látom még nem jöttél ki a gyakorlatból. 😀

 • Dodgers

  Ez leginkább annak köszönhető, hogy a játék kivételesen lehetőséget ad arra, hogy normálisan begyakorolj mindent anélkül, hogy folyamatosan Game Overt adna a pléjör arcába. 😀

  Igazság szerint ez valamiért sokkalta könnyebben betanulható, mint például a Contra 4, ami szerintem inkább szemét, mint nehéz. Meg a tény, hogy itt azért nem kell egy kazal seregen keresztülverni magad is sokat segít. 🙂

 • Wagner

  Akkor mindig az európai verzióban lettek robotokká alakítva a főszereplők?

  BTW megint elővettük a Golden Axe-ot, de még mindig nem tudjuk no hit-re végigvinni. Ezúttal egyszer ütött meg egy csontváz, egyszer meg tesóm. XD

 • Dodgers

  Igen, a Hard Corpsig bezárólag csak az európai kiadást sújtotta ez a fajta cenzúra, ezzel védte ki a Konami a már annak idején is nevetséges német cenzúratörvényt, ami az emberi szereplők “élethez való jogát” védte. A PS1-es részektől kezdve már nem nyúltak bele semmibe a PAL verziókban, ugyanazt kapjuk azóta mint Japán/USA.

  Ahhoz képest ez is bőven szép teljesítmény, főleg hogy ott van az a bizonyos final boss. 😀 Én akárhogy próbálom, legalább egyszer biztos hogy közrefognak és péppé vernek, pedig SoR2-ben no-continue mindig összejön.

  (és ezzel enyém a 666. komment, yayz)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: