Top 15 favourite VG openings by Dodgers

Eredetileg eszem ágában se volt videojáték intrókról listát készíten, hiszen már volt egy toplistás poszt a múlt héten, de a boss-lista összeállítása közben meggondoltam magam, és inkább erre is sort kerítettem, mielőtt sok lenne a listákból a blogon. Mivel vannak olyan játékok is a listán amelyek egyes verziónként/régiónként eltérő intróval rendelkeznek, ezért zárójelben odaírtam hogy melyik verzióról, és/vagy régióról is van szó tisztázás végett. A szokással ellentétben ezúttal rangsort is állítok a lista szereplői között, úgyhogy hatványozottan szubjektivitás alert esete áll fenn:

1. Metal Gear Solid 3

2. Megaman X

3. Snatcher (Sega CD)

4. Contra: Shattered Soldier

5. Sonic the Hedgehog CD (Saturn, US)

6. Shin Megami Tensei III: Nocturne

7. Metal Gear 2: Solid Snake

8. The Ninja Warriors Again

9. Gate of Thunder

10. Yakuza 4 (US/EU)

11. Return to Castle Wolfenstein (PC)

12. Battlefield 1942 & Metal Slug Anthology

13. Valkyria Chronicles

14. Final Fight 3

15. Armed and Dangerous

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

6 responses to “Top 15 favourite VG openings by Dodgers

 • Wagner

  Na bejött az Armed and Dangerous? : D Látom Nocturne is befigyel azért.

 • Dodgers

  A&D-ből csak az átvezetőket láttam de igen, határozottan bejövős, egy az egyben Monty Python beütés. 🙂 Notcurne-el meg nem igazán haladtam az utóbbi időben, de a hangulata határozottan tetszik még most is.

 • Márkusz

  Jó lista. MMX introja nekem is bejött nagyon főleg, hogy koncentrál a storyra. Talán az egyetlen gondom a Metal Slug Anthology introval, hogy az elején a sok company kissé sok… de amúgy na

 • Dodgers

  “MMX introja nekem is bejött nagyon főleg, hogy koncentrál a storyra.”

  Nekem is pont emiatt jött be nagyon az intró már annak idején is, bár az is igaz, hogy Dr. Cain, a játék kézikönyvében leírt “naplójával” válik teljesebbé, fontosabbá. Nem mintha önmagában rossz lenne az intro, hiszen ez speciel a legjobb felütés amit egy MM játék magáénak mondhat, plusz ezzel a “leírással” még hangsúlyosabb a játék futurisztikus jellege.
  MS Anthology intrójánál igen, kár azért a “viszonylag” sok logóért, de a Metal Slug 3D-n kívül csak ennek van épkézláb intrója, ami nem csak egy pármásodperces animáció. MS3D intrója meg kissé középszerű lett, az Anthologyé viszont bőven jó félmegoldásnak.

  • Márkusz

   Persze, mert vissza adja a feelingjét a Metal Slugnak ami móka és lövöldözés, ami nem képvisel semmi szájba rágott fos storyt mint a CoD meg hasonszőrű társai. 🙂

 • Dodgers

  Ilyen szempontból nem mindegyik CoD intró gyenge például az első (mármint a legelső, PC-s rész amire a “kemény mag” nem igazán emlékszik már) részé jól, túlspilázás nélkül összefoglalta a lényeget, és nem is akart sztorit lenyomni az ember torkán, amire persze senki nem figyel, legfeljebb a magyarosító brigádok. Az viszont igaz, hogy tisztán gameplay demonstráció szempontból a Metal Slug lazán odaveri a falhoz, a CoD credits lista alatti “oldalnézetes” jelenetek sokkal jobban megállták volna a helyüket, hiszen a mozis jelleg megmaradt volna és még jobban látni lehetett volna a akciót.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: