Epic dual self-ownage is epic

Régen volt már ugyan közélettel, politikával foglalkozó post a blogon, de ezt a két esetet muszály volt kiraknom mert ilyen szintű failt ritkán lát az ember.


Azt hiszem erre az esetre bizonyosan érvényes az örök bölcselet, miszerint “ha hallgattál volna, bölcsebb lettél volna”. Ahhoz már tényleg kell egy kissebb fajta művészet, hogy valakiben előtörjön a szereplési vágy, miközben vaj van a füle mögött, mert ennyi erővel egy táblát is tehetett volna a nyakába az “ártatlan” hőbölgő “ide gyertek” felirattal.

Balázs József, aka Kiskirály fenyegetőzése

… és a bizonyítvány magyarázása, Lázár módra

A másik eset egy kicsit elüt az előzőtől, mert ennél nem csak maga az eset, hanem az azt követő történések azok, amelyek kiérdemlik a fail jelzőt. Ugyan 2011-et írunk, de manapság még mindig érvényesnek látszik az urambátyám rendszer létezése, amelyről szüleink, nagyszüleink meséltek anno, amelyet Hofi anno annyiszor nevetségessé tett. Arról a korról van szó, amikor a párt szerinti kiváltság mindennél többet ért, és amely úgy látszik ma is töretlenül létezik, két évtizeddel a rendszerváltás után. Gyöngyöspata új polgármestere, a Jobbikos Juhász Oszkár ezt elsőkézből tapasztalta meg, ugyanis a kétharmados csürhe egyik prominens képviselője megfenyegette őt a falu támogatásainak megvonásával. Ezzel nemcsak Juhászt, de kvázi az egész falut megfenyegette, ami után persze várható volt hogy a Jobbik megteszi az ellenlépeseket, nevezetesen az omniózus telefonbeszélgetés anyagának bizonyítékként történő felhasználását. Innentől kezdődik a dolog fail része, ugyanis Orbán királyunk regimentje ahelyett hogy lapátra tenné Balázs Józsefet, mit csinál? Igen, jól tippelte mindenki: megmagyarázzák a bizonyítványt, összehordanak mindent, ahelyett hogy logikus lépésként kilöknék magukból a férgesét, egyenesen a zsaruk kezébe. Odáig persze elmenne, hogy tisztázzák a szavakat, de kérdem én: nem az lenne az első, hogy felelősségre vonják Balázst, akár felfüggesztett börtönnel együtt, hiszen ha úgy vesszük egy településnyi ember életét készül még nehezebbé tenni? A Fidesz szerint nem, helyette szóltak Lézer Janinak hogy ugyan hintsen már egy kis port annak a kilenc millió embernek a szemébe, hadd ne tűnjön fel senkinek a beígért intézkedések hiánya. Lézertől kedvenc kifogásom az eset kapcsán a “nem a szavak beszélnek, hanem a tettek”, mert ennyi erővel ha teszem azt megtagadom a holokamut (amit ugyebár nem illik tagadni), akkor engem nem vonhatnak felelősségre mert csak szavakkal tettem ezt, tettel nem. Ehhez képest még mindig nincs két hét alatt rend, Pintér szabadon kiabálhat, de Lázár szóbeli fenyegetettsége terrorirzmusnak számít, miközben a vonatdobálás, sínfelszedés, település kollektív félelemben tartása nem az.

Csavaros, önkényes jogrendszer for the friggin win, ilyenkor örülök hogy nem a Narancsra szavaztam tavaly, csak még eggyel növekedett volna a megbánásom száma.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: