Minőség kis pénzből

Egyeseknek talán ismerős lehet a “Fumiko’s confession” címet viselő, pár perces szösszenet amely 2009 őszén bukkant fel először a YT bugyraiban (is), ami nem más mint egy vizsgafilm. Ennélfogva sztorit végképp nem érdemes keresni benne (van ugyan, de egyszerű mint az egyszeregy), inkább a grafika az ami dicséretet érdemel: nemcsak hogy jelentősen jobban animált az átlagnál és a általános design is kellően rajzfilmes, de remekül keveri a 2D-t a CG-vel, egyben egyesíti magában a nyugat és a kelet animációs jegyeit is. Az egyedüli kifogásom ellene az, hogy egyrészt egy nagyon kicsit vissza lehetett volna fogni a pofavágást, illetve a (feltételezem) nem szándékos pantyshot mértéke is lehetne kevesebb. Ettől eltekintve ez ékes példa arra hogy a jó animáció valóban elsősorban hozzáállás kérdése.

Reklámok

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

6 responses to “Minőség kis pénzből

 • Wagner

  Ez zsear volt. : )

 • Skydragon

  Nagyon szép dinamikus az egész, jó volt nézni. (=
  Btw hamár vizsgamunka, akkor nekem ez az abszolút kedvencem:

  (a végleges, színes verziót is szívesen megnézném ebből):D

 • Péter

  És mindig ilyenkor jutok arra a megállapításra, hogy lám ma akár már ez is lehetne a standard, ha a minőségre is legalább akkora hangsúlyt fektetnének, mint a fanservicera.

 • Dodgers

  Skydragon:

  Benne maradt egy-két állókép de ez is egész jó, és a csavar is kellően random ahhoz hogy vicces legyen. Bár szerintem nem lenne érdemes kiszínezni mert nagyon jól megy ehhez a fekete-fehér színvilág. 🙂

  Péter:

  Shounentől nem is igazán lehetne elvárni ilyen szintű animációt, de igen, bármelyik 13 részes sorozatra bármi gond nélkül juthatna ilyen szintű animáció legyen az bármilyen műfajú is, csak hát ugye a pénz szokott beszélni, a szándék nem. Más sorozat örülhet ha csak az opening ilyen minőségű, az OVÁt pedig meg se említem. De a karadesignről is hasonlót mondhatnék, nem ártana egy kis áramszünet a nagy fiatalításban ami ma megy. Persze ez a kis film se topzódik a manlinessben, de mégis látványosan jobban fest sok egyéb sorozathoz képest.

 • Péter

  Ováktól én se várok el grafikai csodát, azok általában inkább a hangulattal, humorral szoktam domborítani, na meg igen a 200+ részes shounenben se lenne ez (anyagilag!) kifizetődő, viszont egy 13-26 részes sorozatnál ma már simán lehetne alap, hogy a grafika is ott legyen a szeren, igaz a történettel, történetvezetéssel általában ennél is nagyobb gondok szoktak lenni.

 • Dodgers

  Történettel szemben annyi mentség még felhozható lenne, hogy gyakorlatilag minden variációt ellőttek már amit el lehetett, de mint említetted ennek ellenére ezzel szokott rendszeresen a legfőbb probléma lenni, hiába lenne bevált alap ha egyszer nem tudnak gazdálkodni vele normálisan sokszor. Ami még rosszabb hogy sokszor már az első pár rész mentes bárminemű pozitív benyomástól, főleg ha válogat is az ember. Részemről mondjuk az is hozzátartozik hogy viszonylag ritkán bírom cérnával 5-6 résznél tovább így nem annyira tárgyilagos a véleményem, de gyakran elő szokott jönni az hogy egyszerűen nem tud lekötni az egész, részben pontosan azért mert az 576. elővétel már a semmi extra kategóriát képviseli, főleg ha el is rontják azt. Jó példa erre a Nichijou ami lényegében ugyanazokat lövi el mint az Azumanga, mégis szívem szerint egy “sz”-el kezdődő és egy “ar”ra végződő szóval tudnám jellemezni, főleg ha megfejelem azzal hogy nem győzik dicsérni, amit szvsz abszolút nem érdemel meg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: