My reaction to Neon Genesis Evangelion

Ugyan számomra is elkezdődött a héten az idei tanév, az első hét elviselhető lazasága révén fennakadás nélkül volt lehetőségem bepótolni az animék egyik ajánlott vizuális irodalmát, amiről aztán lett reakcióm rögtön kettő is.

Az egyiket már ellőttem korábban a Panty and Stockingos, hasonló jellegű postban, de az NGE első 24 része (és mert mindkettő animu Gainax gyártmány) alapján hasonló eredményt dobott ki az a bizonyos gépezet:

Azonban ha csak a maradék két részt nézem már nem ennyire pozitív az összkép, részben pontosan azért mert nem azt nyújtotta az anime vége amire számítottam, mintha egy hirtelen mozdulattal levágták volna az eredeti utolsó két részt és odabiggyesztettek volna egy háromnegyed órás valamit, amire a “fárasztó, céltalanul csapongó agyfasz” jelző meglehetősen finom lenne. Ha mást nem, most már kapizsgálom miért lett ajánlva megnézésre az End of Eva, mert ez így, ebben a formában egy semmi:

Az utolsó két részt leszámítva ugyanakkor azt tudom mondani hogy érdemes volt megnézni/bepótolni az animét, hiszen kimondottan nézette magát (nemigen szoktam ledarálni sorozatot két hét alatt), és a drámai oldal meglepő módon erősre, hatásosra sikerült. Egyúttal most már van még egy indokom arra hogy körberöhögjem azt aki az Elfen Liedet komoly, drámai “műnek” veszi.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

6 responses to “My reaction to Neon Genesis Evangelion

 • Péter

  Egyetértek. Az NGE közel se tökéletes, de ha már komolykodni akarunk és esetleg még mélységről is merünk beszélni, akkor ez az egyik olyan anime ami szóba jöhet.

  A körberöhögős lista kibővíthető még az Air, Kanon, Clannad triumvirátussal is. =)

 • Dodgers

  Az biztos, NGE-vel foglalkozó topikban még nemigen jártam (spoilerek miatt, de utólag pótolom/pótoltam), de alapjában véve egyáltalán nem tartom erőltetettnek egy komolyságról szóló vitát, pontosan azért mert az anime elég jó alapot ad hozzá, na meg kellően komolyan is veszi magát. Ugyan ezzel kapcsolatban is olvastam már egy-két elszálltabb vitát, de még mindig hihetőbb az egész, mint teszem azt bármelyik műkomoly stuffal kapcsolatos eszmecsere aminek nincs egy dekányi alapja se de bele lehet magyarázni a Kisjézus születését is.

  Keys cuccokat csak azért hagytam ki mert abban csak a szemüket sírják ki és a zsebkendők hullanak javarészt. 🙂 Az Elfenben viszont valamilyen szinten bunyó is megy és abból (is) ered a dráma, csak ugye Elfenben minden van csak értékelhető dráma nem. De ettől függetlenül mennek rendületlenül a különféle védőbeszédek a nem létező komolyságot illetően, rögtön Lucyről aki “csak” egy gyereket tett árvává, de mégse hibás semmiért.

 • Wagner

  Az EoE is egy jó nagy darab agyfasz lesz, úgy készüljél. De jóval hatásosabb, ütősebb mint a sorozat ending. Azután meg vétek lenne kihagyni a Rebuild moviekat amik egy második alternatív utat mutatnak be. XD

 • Dodgers

  Amíg halad is valahová az az agyfasz és kérdésekre is választ ad, addig semmi fenntartásom nincs ellene per pillanat. A sorozatnak nagyon nem tett jót az utolsó két elcseszett rész mert pont hogy a fontosabb kérdések megválaszolására (sőt, utalására) nem maradt idő, úgyhogy ezért is belenézek majd az EoE-be. Na meg azért is, mert Gainaxhoz viszonyítva pont nem egy ilyen befejezésre számítottam, ahhoz képest nagyon lapos lett. A Rebuild kérdése viszont eldőlt mert azt is megnézem majd, ha más nem a második movietól kezdve (első állítólag a sorozat első 8 részét dolgozza fel). 🙂

 • Wagner

  Az első Rebuild résszel sem vesztes semmit. Igaz, hogy semmi újat nem mutat de legalább szórakoztat egy movie erejéig.
  De be fognak hozni majd egy 4. EVA pilótát is aki bekapcsolja az epic beast módot. : )

 • SaiyaGin

  Egyetértek, a Rebuild első részét is érdemes megnézni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: