Árukapcsolás, a’la Capcom *frissítve*


Sokféleképpen lehetne jellemezni (és ha úgy tetszik, támadni) a Capcomot, de egy dolog bizonyos: rajtuk kívül kevesen részesítik előnyben annyira a zenei árukapcsolást mint ahogy ők teszik. Csak tavaly két feldolgozás albumot adtak ki (Rockman 10 Image Soundtrack és Remastered Tracks Rockman Zero – Mythos), és úgy látszik idén is leütik azt a magas labdát, ugyanis szeptember 21-én érkezik a következő album We are Rock-Men!! címmel, Masahiro Aoki (Sengoku Basara 3) és Yasumasa Kitagawa (Tatsunoko Vs. Capcom All-stars) tolmácsolásában. Viszonylag érdekességnek mondható, hogy 2007-es, huszadik évfordulós album óta ez lesz az első olyan album amit nem a III készít, így jó kérdés mennyit fejlődött a dolog a felemás évfordulós album után. A számok listája alapján elsősorban a sima és az X szériából lesznek válogatva a számok, de egy ízben a Legends is kap egy feldolgozást, és stílusra egyaránt használják majd az eddigiekben is rendszeresen használt rockot és az elektronikus stílust, így valószínű erre utal a SIDE-R és a SIDE-D jelölés is. A számokat/sampleeket elnézve/hallgatva ugyan kicsit felemásnak tűnik az összkép a SIDE-D oldalt nézve, és Dark Mant is túl gyakran veszik elő, de szerencsére viszonylag bőven lesznek olyan számok amiket eddig nemigen dolgoztak fel hivatalosan (X2 intro stage, Zero X3), így ilyen téren érdekesnek tűnik az album és biztos hogy “alternatív módon” beszerzésre kerül majd.

*Update 2011.10.10*

Időközben ki is jött az album, amihez a TMMNetwork jóvoltából bárki hozzáférhet teljes valójában. Időközben elfeldkeztem az album megjelenéséről, így a múlt hétvégén sikerült csak úgy-ahogy belehallgatni, és elég vegyes benyomásokkal gazdagított. Röviden arról van szó hogy a lemez első, szinti-rockos (vagy ahogy az album nevezi: SIDE-R) fele ha nem is mestermunka de így is jó, kevésbé túlhasznált feldolgozásokkal büszkélkedhet, és sokat dob rajta a gitár/szinti hangzásának erőssége is. Azonban a technós SIDE-D félről már nem voltak ilyen elismerő benyomásaim, a Megaman 3 Level Select és a Flashman számokon kívül gyakorlatilag semmi maradandót nem sikerült összehozni, és ha nem is olyan súlyos mértékben de ugyanaz a helyzet áll elő mint a Megaman 9 AST esetében, azaz elkanyarodtak az eredeti számoktól. Az már csak hab a tortán, hogy a Darkman téma három feldolgozása közül egy darab olyan ami jó lett, a másik kettőt nyugodtan kihagyhatták volna szerintem.

Természetesen lehet, hogy további hallgatás után megkedvelem az album másik felét is, de a jelenlegi állapotában ugyanazt nyújtja, mint tette azt négy évvel ezelőtt a huszadik évfordulós feldolgozásalbum: az egyik fele dicséretes munka, a másik fele meg gyorsan a feledés homályába vész.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: