…wut

Abba feltételezem nem szükséges komolyabban belemerülnöm, hogy a Japánok humorérzéke egy kissé eltérőbb tud lenni a nyugati ember számára, legalább annyira mint a britek humora. A Masaya patronálta Cho Aniki sorozat pedig ennek egy nagyon jó prezentációja, pontosabban annak az oldalának amiből tisztán látható hogy a készítés során tudatmódosító szerek kerültek felhasználásra, amik hatására válogatás nélkül kerültek be a leordenárébb dolgok. A Cho Aniki esetében pedig látható, hogy az egész sorozatot belengi egy jó nagy rakás 18+-os alhang, ami önmagában nem feltétlen lehetne dicséretre méltó, az viszont igen hogy maga a tálalás olyan szinten nevezhető WTF-nek és célon túllövőnek hogy vagy izomból beröhög rajta az ember vagy azonnal kitépi a játékot a konzolból/emulátorból és még az emlékét is kitörli elméjéből. A dolog pikantérája hogy a PC-Engines epizód alapján egy kellemes nehézségű shooterről lenne szó, ami szerintem a humor nélkül is megállná a helyét, így viszont -nálam- jelentőset hozzádob a nem mindennapi prezentáció.

A post apropóját egyébként az a tény adja hogy a Sony valahára bevezette az európai PSN-re is a “PS Import” nevezetű szekciót (ami alatt annak idején japán kiadást megélt játékokat lehet venni viszonylag alacsony összegért), és valami okból kifolyólag az első három áruba bocsájtott játék között a Cho Aniki PS1-es felvonása is helyet kapott. Ha ezzel azt akarta elérni a Sony hogy rögtön a japáni kínálat legfurcsább oldalát mutassák be a spílereknek, akkor jó munkát végeztek.

Reklámok

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

9 responses to “…wut

 • Wagner

  Ennek több része is van ám. Egyik másikban ilyen homokos emberkékkel kell röpködni, de ott az izmaiknak a villogtatásával sebezheted meg az ellenfelet. Ha jól emlékszem az meg SNES-re jött ki.

 • Dodgers

  “Egyik másikban ilyen homokos emberkékkel kell röpködni, de ott az izmaiknak a villogtatásával sebezheted meg az ellenfelet. Ha jól emlékszem az meg SNES-re jött ki.”

  SNES-re valóban jött ki Cho Aniki, de az rendes 1v1 fighter volt, amiben a PS1-es rész szereplői is benne voltak. Az egyik olyan rész amire te gondolsz az a PC-Engines felvonás (Ai Cho Aniki), abban volt olyan hogy homokos body-builder izomagyúakat kellett irányítani. Másik ilyen rész ha jól emlékszem a PS2-es volt.

 • Wagner

  Nem tudom minek írtam oda, hogy “Ennek több rész is van ám.” amikor a posztodban külön meg volt említve, hogy ez egy sorozat. Na mind1. ^_^”

  Akkor a PC Engine-es lesz az amire gondoltam. De szerintem az lesz a legjobb ha nem is nézünk utána és elfelejtjük, hogy létezik ez a game. : I

 • Dodgers

  Semmi gond, előferdül az ilyesmi. 🙂

  “De szerintem az lesz a legjobb ha nem is nézünk utána és elfelejtjük, hogy létezik ez a game. : I”

  Agree. Akármennyire is bírom a sorozat humorát de az az egy rész elegendő wtf-nek bizonyult ahhoz hogy egy jó ideig nélkülözni tudjam a többi részt. Az már legalábbis most biztos hogy nem erre fogom költeni a PSN accomon tanyázó pénzt.

 • Skydragon

  Hasonló játék van csöcsös macákkal is ha jól emlékszem, bár a címe nem rémlik. Azért egy fárasztó nap után biztos szórakoztató lehet leülni félórára a random fasságokon röhögni egyet. :ĐĐĐ

  Hasonlóan agyromboló wii-s verzió:

 • Dodgers

  “Hasonló játék van csöcsös macákkal is ha jól emlékszem, bár a címe nem rémlik.”

  Ha PS2-es játékról van szó, akkor talán tudom melyik játékról beszélsz. Ha jól emlékszem FreakOut volt a címe, igaz abban nem nőket kellett irányítani, hanem őket kellett szétlőni.

  “Azért egy fárasztó nap után biztos szórakoztató lehet leülni félórára a random fasságokon röhögni egyet. :ĐĐĐ”

  Működik gyakorlatban a dolog, elhiheted. 😀 Olyan napokra tökéletesek az ilyen mindfuckok, amikor az embernek nincs se kedve, se ereje leülni olyan filmek/játékok elé, amik “intellektuális”, agyalós humort használnak és inkább olyasmire vágyik ami agykikapcsolást ad. Nekem pölö kissé rossz hetem volt most, így nem nehéz elképzelni mennyit nevettem a posztban linkelt videónak az itt kimaradt legelején, a kék figurán. 🙂

  Látom más fejlesztőket is megihletett a CA rendesen, ennél konkrétan elsőre azt hittem hogy ugyanazok is csinálták, olyan szinten volt megegyezően wtf. Ennek mondjuk már a stílusa wtf, mert elsőre versenynek tűnik, de valahol mégse az. Csak egyet tudok érteni az egyik kommentelővel, ez olyan napokra ideális amikor a Katamari Damacy átlagosnak tűnik. 🙂

 • Wagner

  Leszel ma emesén? Kéne már multizni valamelyik arcade cuccal. : )

 • Dodgers

  Ha nem jön közbe semmi (ami per pillanat valószínűtlen) akkor kilenc-fél tíz körül igen. Ninja BaseBall Batmen benne lesz a játszásra ítélt stuffok között? 😀

 • Wagner

  Metal Slug, Kof, Caddy, Giga Wing, DoDon? De jöhet Batmen is miattam. 🙂
  Én ma fent vagyok estig, de lehet, hogy pont 11 felé majd lépnem kell. Meglátjuk. Meg SMT Grúppal meg kell beszélni valamit.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: