Gundam 0080: War in the Pocket – finished

A múlt héten elkezdődő téli szünet lehetőséget adott arra hogy bepótoljak olyan animukat/játékokat amikre ősszel nem mindig volt időm, ennek egyik képviselője a Gundam 0080, amelyet még Wagner ajánlott egy jó ideje de valahogy mindig elfeledkeztem az animéről. A halasztás berekesztéseként, és a 08MS pozitív benyomásaként a hét elején végül bedaráltam a hat epizódot számláló OVA sorozatot, amelynek hatására az alábbi reakciót dobta ki a gép:

Mint ahogyan látható az anime bizonyos fokú meglepetéssel szolgált, ugyanis nem túl gyakori az olyan, háborút a központi témájaként alkalmazó film/anime amely nem csak a “jó” nemzet szereplőire fordít figyelmet, hanem az ellenséges ország katonáinak bemutatására is. A Ryan közlegény megmentése annak idején csúfosan elbukott ebben a kategóriában (lévén nem is próbálkozott), azonban a WitP sikerrel vitelezte ki ezt a feladatot, ugyanis a 08MS-el ellentétben nem egy Zeonira hegyezi ki a hangsúlyt az anime hanem egy kisebb szakaszéra, akik között kivételes módon nem tompa barlanglakók vannak, hanem átlagemberek. Az már csak hab a tortán hogy habár az OVA csak hat részes, a szűkös terjedelem ellenére még így is jó munkát végzett a szereplők (Zeoinak is) és azok motivációjának bemutatásával, amelyet a kétszer akkora terjedelemmel operáló, ám azt rosszul használó Madoka is megirigyelhetne.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

4 responses to “Gundam 0080: War in the Pocket – finished

 • Wagner

  A bejegyzés tömör, kifejező, lényegre törő, fricskázó és tökéletesen spoiler mentes. 😀

 • Dodgers

  Why thank you, good sir. 🙂

 • -OJ-

  08th MS Team mellett a kedvenc Gundam-szériám, azóta sem volt benne ilyen jól összerakott, ütős darab.

 • Dodgers

  Ugyan ezen kívül csak a 08MS-t láttam még a Gundamverzumból, de abban egyetértek hogy nagyon eltalált anime kerekedett ki mindkét OVA-ból. A harcoktól a szereplők bemutatásáig alapos munka mindkettő, és egyszer sem éreztem azt hogy a kelleténél több harc vagy éppen lelkizés lett volna, mindkét végletből annyi volt és olyan mennyiségben amennyi egy mechás animéhez kell. Az már csak mellékes a részemről hogy ez a kettő nem rugaszkodik el *annyira* a valóságtól mint azt vártam, legyen szó szereplőkről vagy a Gundamekről.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: