It’s over 20.000!

A tavaly májusi 10.000-es nézettség elérése után a múlt hétvégén, majdnem napra pontosan 10 hónapra rá sikerült elérnem a 20.000-es látogatottsági számot is, amiért köszönet jár mindazoknak, akik folyamatosan akár alkalmanként, akár rendszeresen, de figyelemmel követik a firkatár tartalmát. :

– A 20.000-es nézettség eléréséhez 20 hónapra volt szükség a blog megnyitásától kezdve, míg a 10.000-es nézettséghez viszonyítva 10 hónap kellett ennek elérésére. Statisztikailag ez annyit jelent, hogy hónaponként egy ezressel bővült a nézettségi mutató, mégha a valós hónaponkénti eloszlás természetesen változó is volt.

– Az eddigiek során 265 postot írtam, melyek hét kategóriába kerültek besorolásra, és ezekhez 1,229 címkét mellékeltem.

– Eddig 993 spamen átment hozzászólás született, amik közül egyet sem kellett bannolnom vagy törölnöm, és ezek közül egyik sem tartalmazott fanboy kirohanást. 420 spampost pedig volt olyan kedves és visszahúzott a teremtőjébe a WP spamvédelme által, ami eddig javarészt kifogástalanul működött.

– A leghosszabb post címe továbbra is a Bayonettás postomat illeti meg a maga 4202 szavával, azonban míg tavaly májusig a Trigunos postomra érkezett a legtöbb hozzászólás, azóta ezt sikerült felülmúlnia a 2011-es nyári animu szezonról írodott postomnak, amely jelen pillanatban 25 hozzászólással gazdagodott.

– A napi látogatottság szintje átlagosan továbbra is 15-30 környékén mozog, ez rendszerint akkor szokott megugrani extrémebb (háromszor-négyszer több) mértékben, ha animékről írok akár rövidebb, akár hosszabb postokat.

– Eddig öt ember subolt a blogra WP-n keresztül, míg a komment szekcióra egy darab sub érkezett.

– Az öt legnézettebb postom jelen állás szerint, természetesen a nyitó és a bemutatkozó oldalt nem számolva:

1.) Soul Eater – PR mesterfokon -> 284 view (Valahol nem lep meg)
2.) Elfen Lied – Vadászat a vörös lolira -> 200 view (Ez meg aztán végképp nem. :D)
3.) Top 23 manly VG man by Dodgers -> 145 view (Ez a helyezés viszont meglep, főleg hogy rendszerint egy bizonyos keresőszóra vezethető vissza)
4.) Naruto (2002) – “Ez magának ninja, pártelnök úr? Ez egy lóf*sz!” -> 132 view (Lásd a második helyezettet. Lehet újraírom még a jövőben, de ezt ne vegye senki készpénznek)
5.) Trigun – vadnyugati teleregény -> 130 view (Egy nem lehúzós anime post mint toplistás? What shit is that…?)

Ennyiből azt hiszem evidensen levonható a következtetés, miszerint a lehúzós anime post garantálja a leginkább a legtöbb megnyitást. 😀 Ezzel egyébként nincs bajom, különösképpen úgy hogy eddig sikerült megúsznom bárminemű flame nélkül.

– Ezekről a helyekről kattintottak a legtöbbször a blogra:

1.) peter1989.wordpress.com -> 3002 kattintás
2.) hardcoregamer102.wordpress.com -> 1712 kattintás
3.) soamarko.wordpress.com -> 1380 kattintás
4.) thunder21.wordpress.com -> 588 kattintás
5.) skydragon.hu -> 433 kattintás

Ahogy látható, Péter toronymagasan veri a mezőnyt a maga 3002 kattintásával, de Wagnernek sincs oka panaszra ilyen téren a második helyezéssel. A blogroll többi tagja sem maradt el sokkal a listás helyezéstől (BenyoBoy – 409; Junchi – 274; Siklara – 208; Elhaym – 167; Ninty – 166; Baluzz – 52), ennek ellenére Skydragon ötödik helyezése is szépnek mondható a viszonylag friss linkelés ellenére is. 🙂

– A legtöbben ezekre a linkekre kattintottak, beleértve magamat is:

1.) junchidono.wordpress.com -> 162 kattintás
2.) benyoboy.wordpress.com és hardcoregamer102.wordpress.com -> 138 kattintás
3.) peter1989.wordrpess.com -> 137 kattintás
4.) soamarko.wordrpess.com -> 104 kattintás
5.) hitosan.wordpress.com -> 54 kattintás

– Az öt ember, aki eddig a legtöbbet szólt hozzá a blog postjaihoz (magamat nem számolva ofkorsz):

1.) Wagner -> 154 komment
2.) Péter -> 139 komment
3.) Márkusz -> 79 komment
4.) BenyoBoy -> 58 komment
5.) Junchi -> 42 komment

Az ide kattintásokkal ellentétben itt Wagner javára fordult a tabella egy kis előnnyel, holott két-három hónappal ezelőtt ha jól emlékszem még Péter vezette ezt a listát is, ha nem is olyan sokkal (talán 35-40 több volt).

– Az eddigi öt leggyakoribb keresőkifejezés:

1.) Soul Eater -> 135
2.) Elfen Lied -> 100
3.) Max Payne -> 89
4.) Trigun -> 38
5.) Under Defeat -> 19
Ami a további terveket illeti, számottevő változásokat továbbra sem szeretnék eszközölni a blog témaköri lefedettségét illetően, azonban a postok gyakorisága és terjedelme valószínű, hogy egy kicsit meg fog csappani az elkövetkező 2-3 hónap során. Ez elsősorban annak tudható be, hogy szerény oktatási intézményemben az utolsó (elvileges) félévemet töltöm a tavaszi félévben, ami maga után vonja azt is hogy kezelést fogok kapni szakdolgozat és záróvizsga témakörökben egyaránt, ami nem feltétlen kedvez az embernek ha nincs túl sok kedve hozzá. Ennek ellenére azonban igyekszem tartósan nem elhanyagolni az új postok írását, mivel vannak ötleteim szinte minden kategóriára vonatkozóan: zenei postok terén példának okáért lenne miről írni (az idei Black Sabbath miatt is), plusz anime oldalról is van egy-két variáció ami potenciális post-alapanyagként szolgálna, mind pozitív, mind negatív kicsengésben. A mostanában nézett két idei sorozat közül a Hunter X Hunterről most még kár lenne TL;DR-t írni, a Nisemonóról meg igazság szerint úgy lenne értelme ha egy postban tárgyalnám a Bakemonóval, mert közepes minőségi esés van a két sorozat között.

És hogy két elmaradt adósságot rendezzek a post végén a magam részéről: valami okból kifolyólag lusta voltam egészen idáig ezekről külön postban értekezni a linkek közé való kitétel ellenére, de regisztráltam a Backloggery, illetve a MyAnimeList oldalakra is, ahol figyelemmel követhető hogy miben sántikálok játék, illetve anime ügyekben.

Until next post: Dodgers over and out.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

9 responses to “It’s over 20.000!

 • Wagner

  Nah Gratula. 🙂
  Amúgy manly man és a Trigun posztokra nekem 404-et dob ki.

  But MyAnimelist.. WHY? :O

 • Dodgers

  Thx. 🙂

  Linkekkel kapcsolatban kösz hogy szóltál, véletlenül rosszul másoltam ki az url címüket. Most már elvileg jónak kell lennie.

  “But MyAnimelist.. WHY? :O

  Elsősorban azért, hogy a későbbiek során tudjam hogy ánblokk mit akarok pótolni, na meg abban is segít hogy tudjam hol akadtam el, ha hosszabb ideig rámjön az animu bojkottos kedv (Zenkinél pl. így jutott eszembe hol hagytam abba anno). Azt mondjuk elhiheted, hogy a fórumaikra továbbra se adok túl sok hitelt, mert javarészt dettó olyanok mintha a Sankaku kommentszekcióját olvasnám: amiben van egy csipetnyi fanservice is, az már best episode evör. Hogy az elfogult fanboyokról szó se essék, akik mellett nem tudsz nyugodtan kritikát megfogalmazni egy epizóddal kapcsolatban anélkül hogy ne vinnék el nevetséges irányba a dolgot csak azért hogy az adott sorozatot védjék (ezt tapasztalatból mondom).

 • Junchi

  Drakulálok! 😀

  És yeey, linkekre kattintásban első, kommentekben pedig ötödik lettem. :3

  (Ilyen stat posztot meg a bronzkorban csinálhattam utoljára, szal lehet nekem is kéne valami ilyesmi tájékoztatás-félét kidobni mint legújabb poszt, épp csak azt nem tudom, minek az apropóján jöhetne elő. Na majd gondolkodok rajta. MAL meg jó hely. :D)

 • Dodgers

  Thx neked is! 🙂

  “… épp csak azt nem tudom, minek az apropóján jöhetne elő.”

  Ha már úgyis régen volt ilyen postod, akkor szvsz a legegyszerűbb alkalom erre, ha ennek aprópóján készül egy ilyen post. 😀 Főleg úgy, hogy azóta gondolom változott egy csomó dolog a statisztikákat illetően.

  “MAL meg jó hely. :D”

  Fórumot leszámítva valóban nem rossz hely, köszönhetően egyrészt a tagok által írt ismertetőknek, amelyeknél szerencsére nincs túlburjánzás a 10/10 és az 1/10 kimenetelek között, hanem vannak bőven olyanok is amelyek egész korrektre sikerültek és tényleg csak bólogatni tudtam rájuk. Na meg persze az se utolsó szempont hogy a Backloggeryhez hasonlóan jól átlátható a felülete, bár egy custom theme opció nem lenne rossz szerintem.

 • Péter

  Grat a a statokhoz! =) Általában én a blog évfordulókra/szülinapokra időzítem az ilyesmit, általában akkor jön le az a legjobban mi és mennyit változott egy évvel az előtthöz képest.

  MAL arra jó, hogy ne kelljen exelbe rendezgetnem a listát, na meg valamivel átláthatóbb, és persze vannak rajta ismerősök. Jó is volt újra feléleszteni, mert egyrészt volt is már mit hozzárakni, másrészt alakítani is kellett ezen-azon, főleg pontokat változtattam meg. A fórumára előrelátóan eddig még sose vetődtem fel, pont azért, mert sejtettem, hogy kábé milyen mentalitás fog ott uralkodni a többség részéről.

 • Dodgers

  Thx. 🙂

  Először én is úgy voltam vele hogy majd a blognyitás évfordulójaira csinálok majd ilyen postokat, de az eddigiek alapján nagyjából egy év kell a 10,000-es növekedéshez, szóval ha nem lesz különösebb javulás/romlás ilyen téren, akkor a mérföldkövek elérése is jó alkalomnak számít egy statisztikás posthoz. Persze másképp állnék hozzá ha naponta 500-1000 nézettségem lenne, de amilyen ütemben gyaparodik a nézettség, azon nem oszt, nem szoroz sokat hogy pár hónappal az évforduló előtt csinálok ilyen postot vagy se. 🙂

  MAL-al kapcsolatban én nem vezettem addig wordös/exceles listát az animukkal kapcsolatos dolgokról, de yeah, a Backloggeryhez hasonlóan kapóra jön egy olyan lista ahol tisztán átlátható hogy hogyan áll az ember ilyen téren, na meg arra is jó hogy feljegyezzem hogy ki mit ajánlott megnézésre, vagy mit tartok nézésre érdemesnek. A fórum mentalitását illetően annyiban azért jobb például a Mondónál, hogy alapjában értelmes emberek írnak rá (értsd: nem intézik el 12 éveseknek való kifogásokkal és ezer smileyval a vitát), de ha valamit védenek, akkor a legképtelenebb dolgoknak is több értéket tulajdonítanak mint amennyit megérdemelne, és rendszeresen előjön a “Nem tetszik valami? Ne nézd!” mentalitás is. Az már csak apró slussz poén hogy ha van fanservice egy epizódban, akkor 200 kommentból jó ha 10-20 nem azzal foglalkozik hogy milyen jó is lett ezáltal az epizód, hanem ténylegesen az epizódot elemzi.

  Ettől függetlenül a tagok által írt ismertetők között vannak nagyon jók szép számmal, de a fórum alapján szvsz nem érdemes tájékozódni egy animéről.

 • One friggin’ anniversary #3 | Dodgers' lair. 'Cause everyone needs one.

  […] amelyhez ezúttal a témától függően hozzáfűzöm azt is, hogy a tavaly márciusban, a húszezredik nézettség alkalmával íródott statisztikás post óta milyen mértékben történt […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: