Top 5 Let’s Players by Dodgers

A rendszeresen látogatóknak feltűnhetett az, hogy lassan két hete nem tettem ki semmi új dolgot a firkatárra, aminek részemről meg is van a nyomós oka: március közepétől kezdve eléggé rá kellett feküdni a szakdoga készítésére, ami mellett mondhatni nem túlzottan volt kedvem hosszabb irományokat postolni, hanem inkább a videók linkelése, plusz a rövidebb animu témája postok mellett maradtam. Az animus téma eleve amiatt is előtérbe került mostanában, mert az ilyesféle időszakokban fog el a leginkább az animunézési kedv, aminek keretében például szép haladást sikerült elérnem a One Piece terén, illetve valahogy könnyebben tudok esélyt adni a számomra újabb sorozatoknak is, amik közül még a most indulók között is találtam nézésre érdemesebb darabokat. Ebbe (számomra sajnos módon) beleférnek a silányabb darabok is valami okból kifolyólag, melynek révén a Guilty Crownnak már sikerült kihúznia a gyufát, és a Clannad rewatch is nagyon erre az irányba húz, révén ugyanúgy képtelen érzelmet kiváltani belőlem ahogyan tette azt öt évvel ezelőtt. A közeledő szakvizsgák révén egy jó darabig jó kérdés milyen gyakran lesznek hosszabb postok (tervek: Jet Set Radio, Binary Domain, Usagi Drop, meg még egy pár), inkább a rövidebb, sokszor csak videóval és képpel megtámogatott postok lesznek majd túlsúlyban.

Az animuk mellett az ilyen időszakokban a Let’s Playeket, kommentárokkal kísért végigjátszásokat szoktam nézni, amelyek közül az évek folyamán nekem is összegyűltek olyan kedvencek, amelyek videóira kiemelten kíváncsi vagyok. Ennek fényében született meg a toplista ötlete, amelyben nem lesznek magyar helyezettek, révén LP-k terén inkább a külföldi felhozatalt szeretem előnyben részesíteni. A lista ofkorszos módon totálisan szubjektív alapokon nyugszik, tehát ha egy “sztár” LP-s hiányzik a listámról, akkor annak tudni lehet az okát. Egyes helyezéseknél előfordul olyan hogy bizonyos LP-sek között LP-t részesítem előnyben, így egyes helyezéseknél nem egy, hanem kettő nevet fogok referenciaként említeni.

1. Slowbeef és Diabetus

A stílusuk egy kicsit eltérőbbnek mondható a lista helyezettjével szemben, mert elsősorban az adott játék hülyeségein szeretik köszörülni a nyelvüket, és ezt olyan módon teszik ami javarészt képes mellőzni a monotonitást, mégha a stílusuk egyesek számára nagyképűsködnésnek, fennhéjazásnak is tűnhet. A kettejük stílusa viszont egy kissé eltér egymástól, mivel kettejük közül elsősorban Diabetus az, aki a beszólások terén a legkreatívabb és legtalálékonyabb, míg Slowbeef inkább a nyilvánvalóbb poénokban tud érvényesülni, ráadásul az ő felröhögései mindig az adott LP fénypontjait képezik. Slowbeef azonban nem csak LP-kben utazik, mivel lényegében az ő nevéhez köthető a mai értelemben vett LP-k létrejötte is, és (elvileg) ennek nyomán hozta létre a Retsupurae (Let’s Play, japánosan) nevű jelenséget, amely során a valamilyen téren gyenge LP-ket többedmagával, de rendszerint Diabetussal együtt szedik ízekre. A Retsupuraek közül sajnos van egy pár ami szvsz az övön aluliságot súrolja, de ennek kompenzálásaként a Wrongpurae névre keresztelt jelenségük telitalálat, révén ilyenkor leginkább az adott játék hülyeségeit kapják szét, kimondottan szórakoztató tálalásban. Ez lényegében csak abban külömbözik a sima LP-iktől, hogy a videót mástól veszik kölcsön, de mivel szinte mindig valamilyen téren defektes játékot választanak, emiatt a három “alkotásuk” közül ez viszi el nálam a pálmát.

(YT-s fiókok: Slowbeef, Diabetus, Retsupurae/Wrongpurae)

2. ACESpark

Slowbeefékkel szemben a brit ACESpark stílusa valószínűsíthetően többek számára lehet imponáló, révén a tárgyilagossága mellett van egy sajátosan cinikus, néha kicsit túlelemzős, tudalékos stílusa, ami mögött kivételesen tapasztalat is rejtőzik, révén a srác az LP-i mellett sérülés nélküli boss run videókat is szokott készíteni. A cinikusabb hangvétel mellé szerencsére egy bizonyos fokú informativitás is társul a kommentárjaihoz, emellett a lista helyezettjei között a videók editálásában a legkreatívabbnak mondható, hiszen viszonylag gyakran készít témába vágó képeket a videóihoz, illetve illeszt be olyan részleteket más médiumokból, amelyek még jobban kifejezik az adott szituációt.

(YT-s fiók: ACESpark)

3. Clement

Ha röviden jellemeznem kéne őt, akkor azt mondanám hogy ő a kanadai ACESpark, leszámítva brit “társa” cinikusabb humorát, viszont kárpótolva ezt tripla annyi informativitással. Clement stílusában nem is inkább a szórakoztató faktor van előtérben, hanem az hogy igyekszik mindenkit bevonni az általa játszott játékba azáltal, hogy túlzott mérték nélkül megoszt minden információt az adott játékkal/pályával kapcsolatban, és emellett még korrekt módon, józan paraszti ésszel is képes kinyilvánítani a véleményét, nem ragadtatja el magát érthető ok nélkül se pozitív, se negatív irányba. Ráadásként a listán szereplő LP-sek között ő van a leginkább tisztában a videonézési tendenciákkal is, révén igyekszik minimalizálni azt a videomennyiséget, amit a nézőnek végig kell “néznie” ahhoz, hogy az adott epizód végéig érjen. Például elhalálozáskor rögtön arra a pontra “ugrasztja” a videót ahol meghalt, az átvezető videók alatt nem beszél, és a többféle módon végigvihető játékoknál az első végigjátszást követően csak azokat a részeket tölti fel, amelyek az adott választási lehetőségnél exlúzívak. Nem mondanám hogy ne lenne humora a srácnak, de akik egy LP-től azt várják hogy végignevessék a videó hosszának x percét, azok lehet hogy csalódni fognak benne mert ő nem kifejezetten az a típus, aki állandó jelleggel viccelődne, inkább csak alkalmanként ejt el poénokat.

(YT-s fiók: ClementJ642)

4. RPGenie és ChazDragoon

Akiknek esetleg Slowbeef és Diabetus stílusa túl unszimpatikus volna, azoknak ez a páros lehet hogy szimpatikusabb lesz, révén ők lényegében az első helyezett szelídebb, földhözragadtabb változata, leszámítva a LP-ket rivjúvoló tevékenységet. Ugyan ez a páros csak három LP erejéig állt össze (Kirby Super Star, Shin Nekketsu Kouha, Knights of the Round Table), azok alatt mégis nagyon jó párost alkottak köszönhetően annak, hogy alapvetően hasonlóan rokonszenves természetűnek tűntek egymással és a nézőkkel szemben egyaránt.

(YT-s fiókok: RPGenie, ChazDragoon)

5. BrainScratchComms

A lista utolsó helyezettje egy kicsit eltérőbb a többinél, révén a BSC nem egy, hanem három állandó kommentátort foglal magában, akik olykor más LP-seket (például Clementet) is meghívnak egy-egy játék kommentálásának erejéig. A három állandó tag közül Johnny (SomecallmeJohnny) mutatkozik a közönségkedvencnek Clementhez hasonlóan informatívabb, szimpatikusabb természete miatt, míg Lewis (SolarisParadox) az ő antitézise: a retro címekkel nincs annyira képben, menthetlenül Sonic fanboy, és habár néha ő is képes érdekes, vicces dolgokat mondani, az ereje sokszor csak a számára unszimpatikus dolgok kinyilvánítására futja, na meg arra hogy mindent a Sonichoz hasonlítson. Kettejük közt egyfajta átmenetet képez a harmadik tag Ryan (Nayrman214), aki általában Johnnyhoz hasonlónak mondható, de néha elfogja a Lewisra jellemző kissé nyavalygós stílus. A BSC erejét azonban véleményem szerint az adja, hogy ez a három személyiség együtt képes egy olyan összbenyomást kelteni, amivel a maguk sajátos módján szórakoztatóak tudnak lenni.

(YT-s fiók: BrainScratchComms)

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: