Fantázianév for the… win?

Legyen szó akár nyugati, akár keleti RPG-ről, mind a két szegmensben közös pont hogy a készítők szeretnek olyan neveket kitalálni a szereplőknek, amelyek minél jobban kihangsúlyozzák az adott történet fantasy jellegét, és ebbe a kategóriába nagy vonalakban az is belefér, hogy más országokban használatos neveket használnak fel erre a célra, gondoljunk csak a tipikusan brites nevekre (Gwendolyn, és társai). Ezt az utóbbi megoldást gondolhatta tovább a Sol Trigger nevet viselő JRPG fejlesztőgárdája, amikor az antagonista nevének nem angol és nem is német, hanem egy magyar nevet választottak, amit ráadásul nem is angolosítottak át, így Steve vagy Steven helyett a játék egy Istvan (igen, így írandó) nevű főgonosszal fog rendelkezni. Jó kérdés hogy mégis mi lehetett az indíték a névválasztás mögött, de valahol mégis érdekesnek tartom azt hogy a japánok a magyar nevek felé is kezdenek nyitni egy kicsit, ha már egyszer néhány éve csontig rágták a német nevek és kifejezések használatát.

Az már csak apró slussz poén hogy én is ezt a nevet viselem, így bizonyos értelemben főszerepet kaptam egy JRPG-ben, és ráadásul Solid/Naked Snake japán hangja, Akio Ootsuka fogja a “hangomat” szolgáltatni, aki a másik legjobb választás Takaya Kuroda után.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

6 responses to “Fantázianév for the… win?

 • Wagner

  Nem gondoltam volna, hogy külön bejegyzést megér. De nincs mese, végülis Jgonosz lett belőled. xD

 • Dodgers

  Először nem is állt szándékomban kitenni ezt, de egyrészt “miért ne?” alapon, másrészt a névazonosság miatt mégis meggondoltam magam. Valamivel mégiscsak meg kell ünnepelni hogy Jgonosszá váltam. 😀

 • Skydragon

  Az egész eszmefuttatásról először, egyrészt FFVIII-ból Seifer Almasy jutott eszembe (illetve Halo-ban is vannak városok elnevezve, Ezhtergom vagy Pálháza :Đ), másrészt pedig ez a kis videó:

  :3

 • Dodgers

  A Halós esetről én is hallottam már (legalább ennyi jó pont van a sorozatban :D), viszont az FFVIII-as Almasyról most hallok előszőr, főleg hogy a játékról egy-két neven, na meg a hírhedt GunBlade-n kívül nem sok mindent tudok (FF-et a OST-ken kívül eddig kerültem). Azért az nem rossz, hogy az egyik legnagyobb JRPG-be is bekerült egy magyar név, már csak a Dragon Questben kéne keresni egyet és ugyanolyan prefarált nyelv leszünk a japánok számára, mint a német. 🙂

  A videónál viszont a másik legtöbb thumbs uppal bíró hozzászólóval tudok egyetérteni: itt lenne egy egyébként tényleg gazdag/szép nyelv, erre az olyan kifejezésekre csesződik el, mint a lájk és a hasonlóan infantilis társai. Nem vagyok akkora nyelvlovag hogy mindenhol keresztesháborút indítsak a nyelv védelméért, de az ilyen “trendi” szavak használatával ki lehetne kergetni a világból.

 • Péter

  A Wahammer 40k-ban van Istvaan és Attila nevű bolygó, sőt van Karpathia nevű hadtest. =) Skyrimban pedig van egy Farkas nevű harcos.

  Egyébként nagyon trendi ahogy az összes char gothos szerelésben és neon rózsaszín fegyverrel nyomul. =D

 • Dodgers

  Warhammer: ha elég nagy hazafi lennék, most rögtön belevetném magam a jelenségbe a Karpathia hadtest hallatára. 😀 Így viszont “csak” jó látni, hogy a lebegő kolostorok ellenére vannak jópofa részletek is a Warhammerverzumban.

  Egyébként nagyon trendi ahogy az összes char gothos szerelésben és neon rózsaszín fegyverrel nyomul. =D

  Yeah, így jár az aki a mostani SE-t próbálja majmolni a vizuális stílusban. 🙂 Hiába a pixelek, a 8/16 bites stuffokban használt stílus jóval értékelhetőbb, mint a kényszeres gothos öltözködés.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: