Eredeti =/= legjobb

A remixekkel, feldolgozásokkal kapcsolatban mondhatni elterjedt az a nézet, miszerint csak a legritkább esetben érnek fel a feldolgozott szám hangulata, kidolgozáttsa által támasztott szinthet. Azonban mint mindenhol, itt is vannak kivételek, ahogy történt az a King’s Quest V egyik számának remixe esetében. Ebben az esetben a játék Town themejéről van szó, ami az játékbeli verziót tekintve kitűnő példa arra, hogy a legjobb, legfogósabb dallamot is képes tönkretenni a pocsék hangszerelés, ugyanis az eredeti verzió egy pokolbéli körhinta kísérőzenéje is lehetne:

Ennek ismeretében szerepeljen íme egy feldolgozás, amely kezdésnek már a hangszerválasztás terén is ideális egy középkori városra “szabott” számhoz, de jó példa arra is hogy a kivitelezés is nagyon sokat számít, függetlenül attól, hogy játékok esetében milyen hardveren keresztül történik megszólaltatásra az adott szám.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

2 responses to “Eredeti =/= legjobb

  • Wagner

    A pokolbéli körhinta hasonlat a legjobb az eredeti számra.. Jobban jártak volna ha csak simán fölveszik az akusztikus gitár verziót aztán azt teszik be a játék alá, nem pedig ezt a Rémálom az Elm utcában verziót.

  • Dodgers

    Yeah, sokkalta inkább emészthető lett volna a végeredmény ha a valódi hangszeres előadásnál maradnak, viszont ehhez az kellett volna hogy jó pár évvel később jelenjen meg. Az ötödik rész ’90-ben jelent meg, szóval az akkor még kicsit gázos hangkártyákkal kellett beérniük a készítőknek, amiknél a Genesishez hasonlóan elég sok minden múlott a sound driver íróján. Annál is inkább mert ennek a hivatalos OST verziója valamivel emészhetőbbre sikerült, vagyis nem igazán ez az a pokolbeli minőség az amit a zeneszerző eredetileg szeretett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: