Source Filmmaker = win

Ugyan a Valve-ot illetően el lehetne vitázni azon hogy a munkatempójuk lassúsága mennyire igazolt, de az vitathatatlan hogy azon kevés tagszámmal bíró csapat közé tartozik, ahol nem csak hogy figyelembe veszik a játékosok igényeit, de még teret is biztosítanak a számukra az érvényesüléshez mind a játékon belül, mind azon kívül egyaránt. Az utóbbi kategóriát javarészt eddig a Garry’s Mod nevű programban készült filmek uralták, de júniusban a Valve megtette a maga lépését azzal hogy a közönség számára elérhetővé tette a Source Filmmaker nevet viselő alkalmazást, vagyis azt a programot amivel a Valve a játékaikhoz készített trailereket az utóbbi jó néhány évben. Személyes tapasztalatom ugyan még nincs a programmal, de az eddig kiadott darabokból ítélve a közösség már most, bő másfél-két hónappal később kezd jó felé tapogatózni az új módszer kihasználása terén, révén már bőven készültek olyan videók amelyeket a Garry’s Modhoz képest jóval természetesebb, professzionálisabb benyomást keltenek. Az ilyesféle videókból való szemezgetés szellemében álljon itt bemutatásképpen pár jól sikerült darab, amelyek szerintem jól példázzák az SFM pozitív jövőjét a közösségben, egyben mutatják azt is hogy a Valve végső soron, kis túlzással elkényezteti a rajongóit a félrelépések ellenére is.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

3 responses to “Source Filmmaker = win

 • Márk

  Még ezt hozzá tudnám tenni http://www.youtube.com/watch?v=CdSYRn0QRkQ Egyszerűen zseniális ez a program, na meg a fanok által készített tutorialok, tényleg le a kalappal a community előtt.

 • Dodgers

  Ha a post írása előtt láttam volna a videót akkor azt is beraktam volna, a lehetőségekhez képest elég jól hozza a Ren & Stimpy grafikai stílusát az eltúlzott pózokkal és kinyúló végtagokkal. 😀

  “na meg a fanok által készített tutorialok, tényleg le a kalappal a community előtt.”

  Annyira még nem merültem bele az SFM-be hogy a tutorialokat is hasznosítsam, de a látott videók alapján valóban dicséretre méltó az ahogy a tapasztaltabb arcok igyekeznek ezzel segíteni az SFM-el most ismerkedőknek jelentősebb patkánykodás nélkül. Arról nem is szólva hogy a hivatalos tutorial is jónak mondható ahhoz képest, hogy a fejlesztők tutorialjai általánosságban nem igazán a közérthetőségről híresek.

 • Márk

  Főleg a lip-syncben segít meg a mozgatásban rengeteget.

  Na meg ez egy elég friss darab Valvetól.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: