A (nem) követendő példa

Mint mindennek, úgy a Let’s Play videók készítésének is megvannak azok az íratlan szabályai, amelyek ugyan egyszerűnek tűnhetnek papíron, de a gyakorlatban átültetve azok nem csak hogy jól mutathatják be a nézőknek az adott játékot, de a készítő részéről is egyfajta bizonyítványt állít ki arról, hogy mennyire képes nézői szempontból szemlélni a saját videóit ahhoz hogy megértse, mit is akar elérni a videóval. Az ilyen apró “szabályok” közé tartozik például a sorozatos elhalálozások, és az azokból származó pályaszakasz ismétlések kivágása a videó összeszerkesztése alatt, tisztában lenni annyira a játékkal hogy érdemi szinten lehessen ismeretet közölni róla; vagy akár csak az hogy a sztoriközpontúbb játékok során az átvezetők alatt nem érdemes beszélni. Persze ezek be nem tartása még nem jelenti azt hogy egy LPs ne lenne népszerű, és ilyen esetek közé tartozik a DarksydePhil névre hallgató illető is, aki egy személyben követi el szinte az összes hibát amit egy LP alatt csak el lehet (fél perc után ellaposodó és éretlen kommentár, editálás hiánya, bicskanyitogató stílus), amit a fentebbi válogatásvideók véleményem szerint jól mutatnak be. Ugyan a magam részéről már az felér egy kisebb hadüzenettel hogy az egyik kedvenc játéksorozatomhoz ilyen pocsék LP-ket volt képes összehozni olyasvalaki aki harmincas évei ellenére egy 12 éves, beképzelt gyerek szintjén áll, de a sorozat ismerete nélkül is leszűrhető szerintem az, hogy a fickónak enyhén szólva vannak hiányosságai ha azt nézzük például, hogy az irányítást okolja olyasmikért amiket a játékok kis túlzással száz helyen elmagyaráznak, vagy “csak” azért mert túlzottan elfoglalt a mellek bámulásával ahhoz, hogy felfogjon bármit is a sztoriból és az instrukciókból.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

4 responses to “A (nem) követendő példa

 • Márk

  Napokban néztem meg az MGS3-mas videót és hát azt kell mondjam, hogy aki ennyire teszik a dologra, hogy lusta egy recorder egységet venni, játszhat a HD verzióval igazi konzolon és mindeközben pénzt is kap ezért a moslékért amit ő let’s playnek hív. Az tényleg feldughatja magának. 😀 Ráadásul ez a flegma stílus, nem is értem hogy szerzett ekkora népszerűséget főleg a saját fanjai lehurrogása után.

  • Dodgers

   “aki ennyire teszik a dologra, hogy lusta egy recorder egységet venni, játszhat a HD verzióval igazi konzolon és mindeközben pénzt is kap ezért a moslékért amit ő let’s playnek hív. Az tényleg feldughatja magának.”

   Ez így megérdemel egy kövér +1-et. 😀 Ez a kamerás megoldás annyira nem zavarna ha csak most kezdené az LP-zést, és később, rövidre rá térne át a különféle felvevőkre, de az hogy évekig volt használatban nála ez a módszer, és az hogy nagy pofával hirdette azt hogy mindenki csak hazudik aki nem kamerát használ, csak jól mutatja hogy mennyire veszi komolyan az LP-t mint olyat. Ennél már csak az volt jobb, amikor végül kipróbálta a direct capturet, és “taktikusan” egy szót nem szólt arról hogy korábban tévedett, és természetesen bocsánatot sem kért az LP-s közösségtől, de ahogy láttam rá amúgy sem jellemző az, hogy elismerné a tévedéseit és a hibáit. Ugyanez volt amikor streamelni próbált, akkor is jobbra-balra osztotta az embereket amiért nem voltak képesek elmagyarázni neki a dolgot, miközben persze “csak” annyi volt a baja hogy nem vett figyelembe semmit, mondván neki a stream túl bonyolult.

   “Ráadásul ez a flegma stílus, nem is értem hogy szerzett ekkora népszerűséget főleg a saját fanjai lehurrogása után.”

   Ez az ami kapcsán én se tudok dűlőre jutni, pontosabban szólva azért mert nem akarom elhinni, hogy tényleg ekkora tuskó lehet valaki anélkül, hogy bárminemű önértékelése lenne, és hogy csak ezzel ennyi nézettséget szerezzen. Szeretném azt hinni hogy ezt csak megjátsza annak érdekében, hogy az ebből következő hisztériát használja ki a nézettség növelése érdekében, de ezt a stílust annyira autentikusan hozza hogy még így is maradnak kétségeim. A népszerűségét valahol nem csodálom hiszen vannak olyanok akinek pont ez a fajta, nyegle és éretlen stílus a megnyerő és mint mindennek, neki is megvan az a rajongótábora aki a lábnyomából is emlékművet csinálna, de úgy tűnik már túllőtt a célon annyira hogy csökkenjen valamennyit a nézettsége. Abban mondjuk jobb a figura teszem azt PewDiePie-nál hogy nem Happy Wheels és Slenderman videókat erőltet miközben visít mint egy elmeháborodott, de PDP-hez hasonlóan DSP is olyasvalaki akit szerintem IRL sem tűrnék meg magam mellett tíz másodpercnél tovább, nemhogy egy 20 perces videó erejéig.

  • Dodgers

   Kicsit hiányoltam az összképből a feltételezetten megcélzott, gyökér színvonalú LP-sekre jellemző viselkedésformák kifigurázását, de az ettől függetlenül is jól jellemzi a facecam-es LP társadalom nagy részét, hogy a srác által alakított LP-s jóval higgadtabb és informatívabb volt mint az átlag. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: