Console Wars 8

Avagy mennyivel jobb döntés volt az, hogy a Microsoft az E3 után egy héttel észbe kapott és elvetette mindazokat az Xbox One-t érintő megszorításokat, amelyek nem csak hogy közel 40 éves, jól bevált tradícióknak fordítottak hátat, de egyben kis túlzással a konzolháborúból is likvidálta az Xbox One-t mint teljes értékű szereplőt.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

4 responses to “Console Wars 8

 • Junchi

  (De a videó is találó. :3)

  • Dodgers

   Ez a .gif se rossz, egyfajta “folytatásként” el tudok képzelni egy olyan változatot ahol az “MS” végül rendesen veszi fel azt a bizonyos napszemüveget, és úgy tesz mintha az azt megelőző hiba meg sem történt volna. 🙂 Mert lényegében ez történik most az MS-el, én legalábbis nem hinném hogy nem azért történtek meg a visszavonások, mert a Sony az MS orra alá dörgölte az amatőr szabályozási politikát.

 • Mangekyo022

  Én már csak röhögni tudok a Mikrofoson meg az új dobozán. Jönnek ezzel a “dehát ez a jövő, s eme dolgok bevezetése nélkülözhetetlen” dumával, majd eldobják az egészet, s vicces, hogy amíg az eredeti koncepció (és az E3-on is bemutatott) alapján a Kinect kamera kötelező, most minden vissza. De akkor mit kapunk, kérem? Egy jobb grafikájú Xbox 360-at, s semmi többet.

  Ráadásul az exkluzív címei…. Minecraft? Dead Rising 3? Ryse, amiben a QTE-ek semmit sem érnek, mert ha nem nyomsz semmit akkor is tovább megy a játék? LOL. Én biztos, hogy vagy WiiU vagy PS4.

  • Dodgers

   “De akkor mit kapunk, kérem? Egy jobb grafikájú Xbox 360-at, s semmi többet.”

   Akármennyire is bagatelnek tűnik a szituáció, az MS esetében szerintem jelenleg ez a legjobb állapot amit el tudnak érni az Xbox One-al kapcsolatban, azok után amit az idei év első felében műveltek, és azután a nagyképű kijelentés után, hogy a offlinera vágyóknak ott van az X360 alternatívaként. A “jövőt képviselő” funkciók és kikötések pusztán arra voltak jók hogy a Sony és a Nintendo malmára hajtsák azt a bizonyos vizet minden tekintetben, ezek visszavonásával viszont az MS ismét bekapcsolódhat az egészséges versenybe, aminek a meg nem lépése egy rituális öngyilkosság lett volna mind az eladások, mind a megítélés tekintetében. Abban egyetértek hogy az MS E3-as exlúzív felhozatala nem volt annyira érdekes (a Ryse-ot speciel nekem is a QTE vágta haza), de szvsz még korai lenne leírni az MS-t ha azt nézem, hogy az eddigiekhez képest végre nem csak a Halóval és a Gears of Warral virítottak a Kinectes ökörködéssel megfejelve, hanem mertek tapogatózni más stílusok felé is, na meg mennyiségüket tekintve a Sony valamivel kevesebb saját címmel jött ki a showra mint az MS. A Sonyt nézve mondjuk a PS4 terén sincs sok eltérés a PS3-tól az irányítót leszámítva, hiszen az MS-hez hasonlóan ők is inkább a közösségi és multimédiás funkciókra mentek rá, ilyen téren a Wii U valamivel nagyobbat dobbantott szerintem azzal, amikor lehetővé tette azt hogy folytatni lehessen a játékot akkor is, ha teszem azt a tesó/asszonypajtás/másvalaki tévézni szeretne.

   Bár azt azért mellékesen és rosszmájúan hozzátenném, hogy a konzol exlúzív címek kérdése utoljára valamikor a PS2/Xbox/GameCube generációban volt reveláns az asztali konzolok piacán, akkor amikor még lehetett úgy turkálni egy konzol felhozatalában hogy a nagy részét semelyik más platformon nem lehetett megtalálni. Az azt követő generációban a multiplatform térnyerése miatt inkább már az lett a fő fegyvertényező hogy ki melyik céget kedveli jobban és melyik konzol irányítója áll jobban kézre, annyira szvsz nem volt eltérő a PS3 és az X360 kínálata hogy egyértelmű pálcát lehetett volna törni valamelyikük mellett. A saját példámból kiindulva a PS3-as játékaim túlnyomó része multiplatform annak köszönhetően hogy a Sony exlúzív címek nagy része nem érdekel, és jelen állás szerint a PS4-t is csak az irányítója miatt tartom vételre esélyesebbnek a (most már emberibb) konkurenciánál.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: