A kegyetlen, s mégis kegyes hype

Ha az idei évet jellemeznem kéne a szemszögemből három hónappal annak vége előtt és egyetlen szóval, akkor a “hype” kifejezés mindenképpen a választható opciók között sorakozna, annak ellenére hogy maga a jelenség sosem állt közel a szívemhez, pláne ha annak szele engem is megcsap. Ez a kijelentés az idei évre nézve kissé ironikusnak hat ha azt nézem, hogy az elmúlt kilenc hónap alatt anime/játék témában már négy alkalommal csapott meg az az érzés amikor a kérdéses alany annyira érdekelt már hónapokkal annak megjelenése előtt, hogy a megjelenése előtti egy hónap reálisan nézve közelnek, mentálisan viszont távolnak tűnt, és habár szerencsére egyik alkalommal se jutott csalódás osztályrészemül, az ötödik alkalmat képező Kill la Killnél is ugyanúgy ott van a félsz, hogy a “karácsonyi ajándékból” egy olyan csalódás kerekedik ki, aminél grátiszban a várakozással és kíváncsisággal töltött idő visszatekintve egy csapásra keserű töltetet nyer. A KlK esetében a reklámok és a Gurren Lagann mögött álló stáb kettőse ugyan megerősíteni látszik azt a benyomásomat, hogy a KlK egy old-school jellegű, “rajzfilmesen” eltúlzott akcióeposz lesz, de a hype kegyes és mégis kegyetlen úr ahhoz hogy ezúttal se ringassam magam olyan szintű és jellegű elvárásokba, amelyektől a jó korán született, várakozással vegyes egészséges kíváncsiságot és bepróbálási vágyat felváltaná egy olyan jellegű “bepörgés”, aminek nem teljesülése sokkal nagyobb csalódást okozna, mint maga a kérdéses produktum. Az ugyanakkor már most biztos, hogy a hatalmas mellényúlás Inferno Cop után a Little Witch Academiával a Trigger elnyerte a bizalmamat annyira, hogy alapvetően pozitívan álljak hozzá az első, teljes értékű tévés szériájukhoz.

Dodgers névjegye

"Description? WHAT FOR?!" Dodgers bejegyzései

5 responses to “A kegyetlen, s mégis kegyes hype

 • Péter

  Őszintén szólva, kicsit bennem van a félsz, hogy elszúrják félúton, de ennek ellenére, már nagyon várom. Csak nehogy pofára esés legyen, a nagy várakozás vége, mert sajnos előfordult már. A trailer alapján az akció, és a wacky húzások, már most biztosnak látszanak, ami el is várható egy ilyen darabnál, mégis kíváncsi leszek, vajon milyen irányba viszik el? =)

  Akartam már kérdezni, abba a Stellás animébe, szerinted megéri belevágni?

  • Dodgers

   “Őszintén szólva, kicsit bennem van a félsz, hogy elszúrják félúton, de ennek ellenére, már nagyon várom. Csak nehogy pofára esés legyen, a nagy várakozás vége, mert sajnos előfordult már.”

   Yeah, én speciel ezért is próbálom visszafogni a lelkesedésem a stuff iránt és vagyok úgy per pillanat, hogy bőven meg leszek elégedve egy szimpla “okés” színvonallal is, bár azt simán kinézem hogy egy idő után ki fog fogyni a sorozatból a kreatív szufla, vagy esetleg a drámai oldal lesz istenesen elrontva. Az interjúk és trailerek alapján azért látszik hogy a Trigger komolyan veszi a projectet és próbálják elkerülni azt is, hogy egy lelketlen Gurren Lagann klón kerekedjen ki a sorozatból, de inkább készülök a negatív eshetőségre, semmint hogy az önkéntelenül magasra helyezett léc miatt csalódjak a sorozatban (arra mondjuk már most fogadni merek, hogy a közönség egy része “ez nem olyan epic mint a GL!” felkiáltással köpi majd le a legkisebb hiba miatt is).

   Maga a sorozat iránya engem is érdekel mert az eddig elszórt infókat szerintem az első egy-két részben letudják majd, de van egy olyan érzésem hogy a Ryuuko segítőjének titulált, hátranyalt hajú fickó lesz a fő ludas, aki ellen a sorozat vége fele fog majd szembeszállni az eredetileg általa összeugrasztott Ryuuko és Satsuki (hacsak az utóbbi nem lesz plot device, és a fickó kilétéhez az ő halála a kulcs). Vagy esetleg a Ryuuko fangirl csajszi (Mako) és családja a ludas, de ez már tényleg csak agymenésnek szánt odavetés a részemről. Akármi legyen is, addig felőlem azt csinálnak amit akarnak amíg meg tudják szabni az egészséges határt, és nem viszik majd műanyagos hatást keltő túlzásba a sorozat egyik tartalmi arculatát sem, bár azt hozzáteszem hogy Ryuuko egyenruhájának “szuper” (?) változatát azért még szoknom kell, pláne ha az összes harchoz át kell majd alakulnia a ruhának abba a formába, és a sorozat nem fogja elégséges szinten komolytalan dolognak kezelni.

   “Akartam már kérdezni, abba a Stellás animébe, szerinted megéri belevágni?”

   A “Stella Jogakuin Koutou-ka C³-bu”-ra gondolsz? Én három rész után félretettem mert nem igazán mozgatott meg, de az alapján szerintem tehetsz egy próbát vele ha nagyon kíváncsi vagy. Nagyjából olyasmi mentalitású mint a Girls und Panzers volt annyi eltéréssel, hogy a GuP-val ellentétben itt nincs meg az a már-már beteges szintű rajongás a sorozat központi témája iránt (airsoft), és a szereplők is egy kicsivel elviselhetőbbek mint a GuP-s brigád. A harcok mondjuk itt sem éppen a realitás talaján mozognak, de a GuP-val ellentétben itt legalább csak maguk a szereplők akik a valóságnál kissé akrobatikusabbak, és nem egy eleve létező haditechnikával hazudtolják meg a fizika törvényeit.

 • vincentarisato

  Ten bucks and my liver say that Gainax is going to try to repeat TTGL’s over the top formula and I won’t like it (If the things will go as out of hand as they did at the end of TTGL, which annoyed me to no end). It still looks WAY better than what other studios have prepared for us during the upcoming season (I am waiting for Yowamushi Pedal the most though, Sports anime rarely disappoint). At least KlK seems to have the actual animation as opposed to the Inferno Cop.

  • Dodgers

   Gainax can hardly repeat TTGL with Kill la Kill since it’s produced by Trigger (who made Little Witch Academia and yes, Inferno Cop as well), but neverthless, I think it’s safe to assume that KlK will repeat TTGL’s over the topness to some degree, I mean it’s very, very hard not to see that KlK is being made by the same people who used to be Gainax’s key figures back in the day. It’s somewhat assuring that Imaishi and co. are trying not to repeat TTGL too much if the interviews are anything to go by, but as for me, I wouldn’t mind a possible larger similarity as long as KlK will have its own indendity when it comes to the actual story. By that, I mean I sincerely hope it won’t become the next Top wo Nerae 2 – Diebuster: that OVA was like a mix of FLCL and TTGL when it comes to the over the top factor (and damn it to hell if I didn’t enjoyed those scenes), but storywise it was just a big piece of meh that was additionally trying to imitate Gunbuster way too much for its own good. To be fair I can see where are you coming from with TTGL, but I personally adore this kind of cartoony “epicness” very much, partially because it packs energy and liveliness that makes it come off as genuinely working and amusing, and I’m glad KlK is apparently carrying the torch in this regard even when it comes to production values.

   A little off-topic, but Underwater has subbed the 3 minutes long trailer of KlK that was released a few days ago, so grab it via torrent if you’re interested.

   • vincentarisato

    Gainax can hardly repeat TTGL with Kill la Kill since it’s produced by Trigger

    For some reason I always forget about Trigger, still considering it Gainax. *laughs* I guess I just can’t get used to it. I don’t mind this wacky cartoony style, if it’s going to be similar to the first episode of TTGL back when it was under control without robots throwing galaxies at each other. But it all comes to the most important factor you’ve just brought up – identity. So far I’ve just seen wackiness so I’ll wait for the actual episode to come out. Come to think of it, Little Witch Academia was pleasantly surprising, so there is some hope left.

    A little off-topic, but Underwater has subbed the 3 minutes long trailer of KlK that was released a few days ago, so grab it via torrent if you’re interested.

    Thanks for letting me know, I’ve just found it on Youtube. Definitely eased the pain from seeing DSP struggling even with Amnesia (what’s next, Minecraft?). I somehow get the Utena vibes from it, with a female student challenging the student council of some really bizarre school. Also, this super revealing costume of the protagonist would fit really well in Mobile Fighter G Gundam 😀 But I’ll still cling to my opinion about waiting for the actual show to start – I don’t feel overly excited for it, especially after being disappointed with TTGL, but I’ll watch it for the super epic Student Council President straight out of 80’s Beat ‘Em Up 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: